Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας: Η ισχυρή Ρωσική επίθεση σε Μαρίνκα και Αβντίιβκα έφερε αποτελέσματα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις φέρεται να έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Μαρίνκα (Mar’inka), που βρίσκεται στην περιοχή του Ντονέτσκ και προσπαθούν ενεργά να καταλάβουν την Αβντίιβκα (Avdiivka). Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τις έντονες μάχες στην περιοχή, η οποία αποτελεί επίκεντρο της σύγκρουσης από το 2014 και είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης ισχυρής επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία που έχουμε αναφέρει και μέσω των LIVESTREAM μας στο YouTube.

Κάποτε μια ακμάζουσα περιοχή με πληθυσμό περίπου 9.000 κατοίκων, η Μαρίνκα (Marinka) είναι τώρα μια μάζα από ερείπια. Πλάνα από drone αποκαλύπτουν ένα πολύ άγριο τοπίο, με την πλειονότητα των κτιρίων να έχουν καταστραφεί. Οι έντονες συγκρούσεις έχουν αφήσει την πόλη σε μεγάλο βαθμό εγκαταλελειμμένη.

Η μεγάλης κλίμακας Ρωσική επίθεση που πραγματοποιείται στην περιοχή εδώ και περίπου πέντε εβδομάδες έχει δώσει στην Ρωσία το πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης, με τις πρώτες πληροφορίες για πλήρη πτώση της Μαρίνκα να έρχονται στις 2 Δεκεμβρίου όμως από ότι φαίνεται δεν είχε ολοκληρωθεί τουλάχιστον μέχρι χθες όπου οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχιζαν να κρατούν θέσεις στα δυτικά προάστια της πόλης.

Μετά την Μαρίνκα οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν και το στρατηγικής σημασίας χωριό Αβντίιβκα (Avdiivka) όπου μέχρι στιγμής συναντούν ισχυρή αντίσταση από τις Ουκρανικές δυνάμεις. Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου που εδρεύει στις ΗΠΑ, αναφερόμενο σε δορυφορικές λήψεις από την περιοχή, επιβεβαιώσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βελτιώσει τις θέσεις τους γύρω από την Avdiivka.

Η Ουκρανία βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση στα μέτωπα αυτά καθώς οι Ρωσικές Δυνάμεις όπως έχουμε αναφέρει ήδη στο NEMESIS HD φαίνεται να προσαρμόζονται στα δεδομένα του πολέμου και να μαθαίνουν από τα λάθη παρά τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί από το 2022 μέχρι τώρα.

Η Ρωσία έχει επανεκκινήσει ήδη σε τεράστιο βαθμό την παραγωγή βλημάτων και πυρομαχικών της και η Ουκρανία χρειάζεται βοήθεια από την Δύση που αργεί να έρθει. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν εξελίξεις στο πεδίο της μάχης που να αποτελούν σημαντικά κέρδη και για τις δύο πλευρές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Μαρίνκα (Mar’inka) και Avdiivka βρίσκονται δίπλα στην πόλη του Ντονέτσκ που είναι σε ρωσικό έλεγχο από το 2014.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα