Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Πάνω από 70 μαχητές της Χαμάς παραδόθηκαν σε μία μέρα λέει ο IDF – Βίντεο + φωτογραφίες

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Γάζα – Βίντεο με μαχητές της Χαμάς να παραδίνονται δημοσίευσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) από νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας. Σε ανακοίνωσή του ο IDF αναφέρει ότι πάνω από 70 μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς παρέδωσαν τα όπλα τους στα ισραηλινά στρατεύματα και ανακρίνονται από τις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ.

Ο IDF αναφέρει ότι δυνάμεις της 460ης Ταξιαρχίας και της Σιν Μπετ (Shin Bet) που επιχειρούσαν στην περιοχή του νοσοκομείου Kamal Adwan στη βόρεια Γάζα εντόπισαν κτίριο απ’ όπου επιχειρούσε μεγάλος αριθμός μαχητών της Χαμάς. Ακολούθησαν συγκρούσεις ανάμεσα στον IDF και τη Χαμάς που είχαν ως αποτέλεσμα να εξουδετερωθούν αρκετοί τρομοκράτες και πολλοί ακόμη να παραδοθούν.

Πάνω από 70 μαχητές της Χαμάς παραδόθηκαν σε μία μέρα λέει ο IDF - Βίντεο + φωτογραφίες
Photo by IDF

Η ανακοίνωση του IDF αναφέρει ότι περισσότεροι από 70 μαχητές της Χαμάς βγήκαν από το νοσοκομείο και παραδόθηκαν. Ακολούθησε σύλληψή τους και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε ανάκριση από το τμήμα 504 της Ισραηλινής Διεύθυνσης Πληροφοριών και τη Σιν Μπετ.

Στο βίντεο και στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν φαίνονται μαχητές της Χαμάς, ορισμένοι εκ των οποίων ημίγυμνοι, να προχωρούν με σηκωμένα τα χέρια και στη συνέχεια να αφήνουν στο έδαφος όπλα και πυρομαχικά μπροστά από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι μαχητές της Χαμάς καταλήγουν να παραδίνονται προκειμένου να γλιτώσουν από τα πυρά του Ισραήλ. Αυτό προκύπτει τόσο από σχετικές δηλώσεις αξιωματούχων του Ισραήλ όσο και από οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύεται. Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο, πρόσφατα, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε την Χαμάς να παραδοθεί κάνοντας έκκληση στους Παλαιστίνιους μαχητές να μην θυσιάσουν τις ζωές του για χάρη της ηγεσίας της οργάνωσης.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα