Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Παλαιστίνιος αξιωματούχος της Φατάχ υπερασπίστηκε την Χαμάς και την σφαγή της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οργή σε όλο το Ισραήλ, προκάλεσε ο Τζιμπρίλ Ραγιούμπ, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ καθώς υπερασπίστηκε τη βάναυση σφαγή που ενορχηστρώθηκε από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο θάνατος περισσότερων από 1.200 Ισραηλινών και η απαγωγή περίπου 240 ήταν μια πράξη «στο πλαίσιο του αμυντικού πολέμου που διεξάγει ο λαός μας» είπε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η ομιλία του Rajoub περιελάμβανε επίσης ισχυρισμούς κατά του Ισραήλ λέγοντας ότι ευθύνεται για τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου. Επέκρινε τις προσπάθειες του Ισραήλ να ενσωματωθεί στην περιοχή, αναφέροντας τις Συμφωνίες του Αβραάμ και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπαθεί να παρακάμψει το παλαιστινιακό ζήτημα λέγοντας ότι η επίθεση αυτή της Χαμάς απέτρεψε αυτές τις εξελίξεις.

Στην ομιλία του, ο Rajoub αναγνώρισε τη Χαμάς ως αναπόσπαστο μέρος του παλαιστινιακού πολιτικού και κοινωνικού ιστού. Ωστόσο, επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) παραμένει ο μοναδικός νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού.

Αυτή η δήλωση έρχεται εν μέσω της άρνησης της Παλαιστινιακής Αρχής να καταδικάσει άμεσα τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς. Το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής ισχυρίστηκε αρχικά ότι το Ισραήλ κατασκεύασε αποδεικτικά στοιχεία για τις δολοφονίες, ένας ισχυρισμός που ανακλήθηκε αργότερα μετά την καταγγελία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Επίσης να υπνεθυμίσουμε ότι ο Μαχμούντ Αμπάς είχε επίσης καταδικάσει την Χαμάς σε συνομιλία του με τον Μαδούρο αλλά άλλαξε μετά από κάποιες ώρες το επίσημο κείμενο ανακαλώντας ουσιαστικά την καταδίκη και την σαφή αναφορά στην Χαμάς.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η απροθυμία της Παλαιστινιακής Αρχής να καταγγείλει ανοιχτά τις ενέργειες της Χαμάς καταδεικνύει τη σιωπηρή έγκριση τέτοιων μεθόδων.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς εξέφρασε την προθυμία του να αναλάβει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, υπό την προϋπόθεση της ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η πρόταση αυτή, ωστόσο, αντιμετωπίζει την αντίθεση του Ισραήλ, ιδίως υπό το φως της στάσης της για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να υποστηρίζει μια «αναζωογονημένη» Παλαιστινιακή Αρχή που θα κυβερνά τη Γάζα μετά τη σύγκρουση. Ωστόσο, η σταθερή θέση του Ισραήλ εναντίον αυτής της πρότασης, λόγω της αποτυχίας της Παλαιστινιακής Αρχής να καταδικάσει τις ενέργειες της Χαμάς, τονίζει τις πολυπλοκότητες και τις προκλήσεις για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα