Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Ξεκάθαρος Γκάλαντ: «Νέα διαπραγμάτευση με Χαμάς μόνο υπό βροχή πυρών του Ισραήλ» Τι δήλωσε για ομήρους

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια αποφασιστική κίνηση εν μέσω συνεχιζόμενης σύγκρουσης, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιωάβ Γκάλαντ (Yoav Gallant) ξεκαθάρισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα διατηρήσουν την παρουσία τους στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι την ασφαλή επιστροφή όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς και συμμαχοί της αλλά και ότι οποιαδήποτε νέα διαπραγμάτευση θα γίνει υπό βροχή πυρών του IDF.

Ο Gallant, ο οποίος χθες βρέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας μαζί με τον Υπαρχηγό του Ναυτικού, Αντιναύαρχο David Saar Salama, τόνισε τη στρατηγική σημασία της στρατιωτικής πίεσης για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης των ομήρων.

Κατά την επίσκεψή του, ο Gallant επεσήμανε την άμεση συσχέτιση μεταξύ της αυξανόμενης στρατιωτικής πίεσης του IDF και της προθυμίας της Χαμάς να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις. Τόνισε ότι η απελευθέρωση της πρώτης ομάδας ομήρων ήταν άμεσο αποτέλεσμα αυτής της πίεσης, υπογραμμίζοντας μια μεθοδική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις.

Ο Gallant ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις στη Γάζα δεν θα σταματήσουν έως ότου επιστραφούν με ασφάλεια όλοι οι όμηροι. Υπογράμμισε αυτή τη δέσμευση δηλώνοντας ότι οποιεσδήποτε μελλοντικές συνομιλίες με τη Χαμάς θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα με συνεχιζόμενες στρατιωτικές ενέργειες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Γκάλαντ είναι ένας από τους αξιωματούχους του Ισραήλ που δεν επιθυμεί καμία συννενοήση με την Χαμάς και έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι η κατάπαυση πυρός ευνοεί μόνο την Χαμάς.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα