Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Αμπάς παίρνει έμμεσα πίσω την καταδίκη της Χαμάς για τις επιθέσεις στο Ισραήλ – Αλλαγές στο επίσημο κείμενο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια πρόσφατη ενημέρωση από το κύριο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Παλαιστινιακής Αρχής, ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς (Mahmoud Abbas) έκανε δηλώσεις την Κυριακή που καταδίκαζαν όπως σας ενημερώσαμε τη Χαμάς. Ωστόσο, σήμερα αφαιρέθηκε οποιαδήποτε άμεση αναφορά στην ομάδα και μαζί με αυτήν η ξεκάθαρη καταδίκη των ενεργειών της κατά του Ισραήλ.

Οι δηλώσεις του Αμπάς δημοσιοποιήθηκαν στο κρατικό μέσο ενημέρωσης της Παλαιστινιακής αρχής WAFA κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του προέδρου Αμπάς και του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο. Η συζήτησή τους περιστράφηκε γύρω από τα πρόσφατα ισραηλινά χτυπήματα στη Γάζα, τα οποία ήρθαν ως απάντηση στις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη.

Αρχικά, το δημοσίευμα της WAFA ανέφερε ότι είπε ο Πρόεδρος Αμπάς:

Ο Πρόεδρος τόνισε επίσης ότι οι πολιτικές και οι ενέργειες της Χαμάς δεν εκπροσωπούν τον παλαιστινιακό λαό και οι πολιτικές, τα προγράμματα και οι αποφάσεις της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης αντιπροσωπεύουν τον παλαιστινιακό λαό ως τον μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του παλαιστινιακού λαού»

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, η αφήγηση της συνομιλίας άλλαξε σε:

«Ο πρόεδρος τόνισε ότι οι αποφάσεις, οι πολιτικές και τα προγράμματα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) αποτελούν την αποκλειστική φωνή για τον παλαιστινιακό λαό και όχι οι στρατηγικές οποιασδήποτε άλλης οντότητας».

Οι λόγοι πίσω από την αφαίρεση της Χαμάς από το αναθεωρημένο άρθρο παραμένουν άγνωστοι. Τόσο το γραφείο του Προέδρου Abbas όσο και η WAFA δεν έχουν ακόμη εκδώσει δηλώσεις για το θέμα παρά την επικοινωνία αρκετών διεθνών ΜΜΕ όπως το REUTERS. Ομοίως, η Χαμάς δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα