ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ: “Να κοιτά την δουλειά της η Κίνα”

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ: “Να κοιτά την δουλειά της η Κίνα”

Η Κίνα δεν έχει καμία δουλειά να πει στις Φιλιππίνες τι μπορούν ή τι δεν μπορούν να κάνουν εντός των χωρικών υδάτων τους, δήλωσε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων, απορρίπτοντας την αντίθεση του Πεκίνου στις ασκήσεις που διεξάγει το ναυτικό των Φιλιππίνων.

Με λίγα λόγια μια μικρή χώρα υψώνει ανάστημα εναντιον ενός θηρίου χωρίς φόβο…

Η Κίνα διεκδικεί σχεδόν ολόκληρη τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια αξίας του ναυτικού εμπορίου περνούν απο εκει κάθε χρόνο. Το 2016, το δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε ότι ο ισχυρισμός, τον οποίο η Κίνα βασίζει στους παλιούς χάρτες της, δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο.

Ο υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων Ντελφίν Λορενζάνα δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Κίνα:

“δεν έχει καμία εξουσία ή νομική βάση για να μας εμποδίσει να διενεργήσουμε αυτές τις ασκήσεις” στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, καθώς “οι ισχυρισμοί τους… δεν έχουν καμία απολύτως βάση.”

Το γραφείο ακτοφυλακής και αλιείας των Φιλιππίνων ξεκίνησε ναυτικές ασκήσεις το Σάββατο εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) 200 ναυτικών μιλίων της χώρας, μετά από ανακοίνωση για ενίσχυση της παρουσίας της στην αντιμετώπιση της “απειλητικής” παρουσίας Κινεζικών σκαφών στην περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »