Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών: «Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ιαπωνία από την Τρίτη, 12 Απριλίου, έως την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022.

Κατά την παραμονή του στο Τόκυο, ο Υπουργός Εξωτερικών θα ανταλλάξει απόψεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Yoshimasa Hayashi, στο πλαίσιο διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών (Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022).

Οι δύο Υπουργοί αναμένεται να πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο περίπου στις 07:40 ώρα Ελλάδας, μετά το πέρας των οποίων θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.

Οι συζητήσεις μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών και του Ιάπωνα ομόλογού του αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, στις σχέσεις ΕΕ – Ιαπωνίας, στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, και στις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Ινδο – Ειρηνικό.

Επιπλέον, αναμένεται να καλύψουν και  την κοινή προσήλωση των δύο χωρών στο Διεθνές Δίκαιο – συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας – και τον συντονισμό στο πλαίσιο του ΟΗΕ, εν όψει και των υποψηφιοτήτων των δύο χωρών ως μη – μόνιμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (2023 – 2024 για την Ιαπωνία και 2025 – 2026 για την Ελλάδα).

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία
Πηγη φωτογραφίας: Υπουργείο Εξωτερικών

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης στις 13 Απριλίου, συνάντηση με τον Πρόεδρο (και πρώην Υπουργό Εξωτερικών), Taro Kono, και μέλη της Ιαπωνο – Ελληνικής Ομάδας Φιλίας του Κοινοβουλίου της Ιαπωνίας.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει, την ίδια ημέρα, τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ιαπωνία (Greek Chamber of Commerce in Japan)»

Η κίνηση αυτη του Νίκου Δένδια ενός απο τους πιο ενεργούς Υπουργούς εξωτερικών που έχουν περάσει απο την χώρα, είναι θετική καθώς η Ελλάδα πρέπει να διευρύνει κατα την γνώμη μας εδω στο NEMESISHD τους διπλωματικούς και εμπορικούς της ορίζοντες, στα πρότυπα της ιστορικής εμπορικής παράδοσης μας.

Διαβάστε ακόμα: Το Ισραήλ ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση νέων επιθέσεων – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα