Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ: “Πρέπει να αποστρατικοποιηθεί η Αλεξανδρούπολη”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο ένθερμος υποστηρικτής του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας “ξαναχτυπά”! Ο ε.α. επιτελάρχης του τουρκικού ναυτικού, Τζιχάτ Γιαϊτζί, αναθεώρησε μάλλον τις πρόσφατες δηλώσεις του πως οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας θα κατέστρεφαν το “όραμα της Γαλάζιας Πατρίδας” καθώς αυτή τη φορά επιχειρεί κιόλας να προσθέσει νέα ζητήματα στην τουρκική ατζέντα οπως το να αποστρατικοποιηθεί η Αλεξανδρούπολη.

Ο Γιαϊτζί που πλέον είναι επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, φαίνεται πως βαρέθηκε να ζητά την αποστρατικοποίηση του μισού Αιγαίου και πλεόν προχωρά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στον λογαριαμό του Κέντρου στο Twitter, ζητά αποστρατικοποίηση της Αλεξανδρούπολης επικαλούμενος τη συνθήκη του Μοντρέ.

Alexandroupoli

«Λέγεται πως η βάση στην Αλεξανδρούπολη είναι μία βάση για μεταφορές προς τη Ρουμανία και τη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία δεν έχει αντιρρήσεις σε αυτό. Κι όμως, σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ, η Αλεξανδρούπολη έχει αποστρατικοποιημένο καθεστώς και πρέπει να είναι σε αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Επομένως σύμφωνα με την συνθήκη του Μοντρέ, πρέπει να τεθεί εκ νέου και να συζητηθεί το ζήτημα της αποστρατικοποίησης της περιοχής» έγραψε στο Twitter ο Γαϊτζί.

Εφόσον οι Τούρκοι ζητούν συνεχώς αποστρατικοποιήσεις, ίσως είναι καιρός να συζητήσουμε ξανά την παραβίαση της Λωζάνης σε Ίμβρο και Τένεδο, τη χειραγώγηση των μεταναστευτικών ροών και να ζητήσουμε buffer zone στην Αν. Θράκη.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα