ΤΑ RAFALE ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ: Απευθείας πτήση σε Ινδία για την “DESERT KNIGHT 21”

ΤΑ RAFALE ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ: Απευθείας πτήση σε Ινδία για την “DESERT KNIGHT 21”

“Οκτώ αεροσκάφη Rafale έχουν ήδη φτάσει στην Ινδία και τρία ακόμη αναμένονται έως τα τέλη αυτού του μήνα“, δήλωσε ο αρχηγός της ινδικής πολεμικής αεροπορίας σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος άσκησης «Desert Knight-21» που πραγματοποιήθηκε στο Τζοντπούρ από τις αεροπορικές δυνάμεις της Ινδίας και της Γαλλίας.

Επιπλέον, ο Στρατηγός συνεχάρη και τις δύο αεροπορικές δυνάμεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης σε μόλις τέσσερις ημέρες.

Η Desert Knight-21 είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει πέντε ημέρες. “Δεν έχει σχέση με τη διαλειτουργικότητα, αλλά με τη χρήση βέλτιστων πρακτικών, επιχειρησιακών φιλοσοφιών καθώς και αμοιβαίας επαγγελματικής αλληλεπίδρασης”, είπε ο επικεφαλής της ινδικής αεροπορίας.

Αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Γάλλος πρέσβης στην Ινδία δήλωσε ότι η διμερής συνεργασία Ινδίας και Γαλλίας συνεχίζεται από τότε που τα πρώτα γαλλικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην Ινδία το 1953.

“Τώρα τα Rafale αντικατοπτρίζουν αυτή την ενισχυμένη συνεργασία και εταιρική σχέση”, δήλωσε ο Γάλλος Πρέσβης προσθέτοντας ότι αυτή η συνεργασία έχει αντέξει σε καλές και κακές στιγμές.

“Όταν η Ινδία αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διάρκεια της ατομικής δοκιμής στο Ποκράν το 1998, ήμασταν στο πλευρό της Ινδίας ενώ άλλες χώρες αντιτάχθηκαν και έβαλαν εμπόδια. Και ήμασταν επίσης στο πλευρό της να συνδράμουμε όταν είχε δυσκολίες με έναν από τους γείτονές της”, δήλωσε ο πρέσβης ενώ επεσήμανε ότι αυτή η άσκηση θα βοηθήσει περαιτέρω στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και θα ανοίξει το δρόμο για περισσότερα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τα γαλλικά Rafale που συμμετείχαν στην άσκηση πέταξαν στην Ινδία απευθείας από τις βάσεις τους στη Γαλλία και ανεφοδιάστηκαν στον αέρα δειχνοντας τις ικανότητες των μελλοντικων μαχητικών της ΠΑ, τα οποία με τα κατάλληλα μέσα θα μπορουν να χτυπήσουν παντού.

Share
Translate »