, ΠΡΩΗΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ : “ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ – ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”, NEMESIS HD

ΠΡΩΗΝ ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ : “ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ – ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ”

Την αγωνία του για πιθανή κατάρρευση του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», εξέφρασε ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου του τουρκικού ναυτικού, Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Ο Γιαϊτζί αναγνώρισε τις φιλοδοξίες της χώρας του στη Λιβύη και τη Μεσόγειο και είπε ότι οποιοσδήποτε διάλογος με την Ελλάδα θα απειλήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Στη δήλωσή του ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, είπε ότι η Τουρκία θα χάσει ότι έχει καταφέρει εάν προχωρήσει ο διάλογος με την Ελλάδα, ομολογώντας επιπλέον ότι το όνειρο της χώρας του να επιτύχει το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» καθώς και το παράνομο μνημόνιο που έχει υπογράψει η Τουρκία με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης θα καταστραφούν.

Τόνισε, επίσης, ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να συζητήσει με την Τουρκία την κατάσταση στη Λιβύη και τη Μέση Ανατολή.

«Μόλις καθίσετε για διαπραγματεύσεις και δώσετε ΑΟΖ στα ελληνικά νησιά, η γραμμή Τουρκίας-Λιβύης καταργείται. Τι σημαίνει η κατάργηση; Αυτό σημαίνει ότι αυτή η συμφωνία έχει λήξει. Και η λήξη της συμφωνίας με τη Λιβύη σημαίνει την κατάρρευση της πολιτικής μας στη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »