Τζιχάτ Γιαϊτζί: Ανησυχία για το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Από Nemesis HD
1 Λεπτά Ανάγνωσης

Ανησυχία για πιθανή κατάρρευση του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» εξέφρασε ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου του τουρκικού ναυτικού, Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Ο πρώην Τούρκος επιτελάρχης αναγνώρισε τις φιλοδοξίες της χώρας του στη Λιβύη και τη Μεσόγειο και είπε ότι οποιοσδήποτε διάλογος με την Ελλάδα θα απειλήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Στη δήλωσή του ο Γιαϊτζί είπε ότι η Τουρκία θα χάσει όσα έχει καταφέρει, εάν προχωρήσει ο διάλογος με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι ο στόχος της χώρας του να επιτύχει το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», καθώς και το μνημόνιο που έχει υπογράψει η Τουρκία με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, θα καταστραφούν.

Τόνισε, επίσης, ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να συζητήσει με την Τουρκία την κατάσταση στη Λιβύη και στη Μέση Ανατολή.

- Advertisement -

«Μόλις καθίσετε για διαπραγματεύσεις και δώσετε ΑΟΖ στα ελληνικά νησιά, η γραμμή Τουρκίας – Λιβύης καταργείται. Τι σημαίνει η κατάργηση; Αυτό σημαίνει ότι αυτή η συμφωνία έχει λήξει. Και η λήξη της συμφωνίας με τη Λιβύη σημαίνει την κατάρρευση της πολιτικής μας στη Λιβύη και στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε.

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR