Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Διεθνής Τύπος για τις πολεμικές απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Με έκπληξη βλέπουμε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες να καταδικάζουν με πύρινα λόγια τόσο τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ευρύτερα την Τουρκία για τις πρακτικές της στην περιοχή και τις απειλές της κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Αναλυτές, δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι κυρίως των Ηνωμένων Πολιτείων και ευρύτερα από την Ευρωπαική Ένωση, όχι απλά καταδικάζουν τον Ερντογάν αλλά έχουν φτάσει στο σημείο να εξηγούν τους λόγους που η Τουρκία θα πρέπει να βρεθεί άμεσα εκτός NATO.

Φυσικά η αντίδραση αυτή έρχεται όχι μόνο λόγω των παραβιάσεων και των απειλών που εκτοξεύει ο Ερντογάν κατά της πατρίδας μας αλλά και λόγω της έκτασης που έχει πάρει το Τουρκικό «μπλόκο» στην ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στο NATO.

Στήριξη των θέσεων μας

Το ενδιαφέρον είναι ότι όλη αυτή η αρνητική δημοσιογραφία κατά της Τουρκίας ήταν κάτι το οποίο τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε στον βαθμό που υπάρχει τώρα και έτσι όλο και περισσότερος κόσμος στο εξωτερικό ευαισθητοποιέιται για το ζήτημα των Τουρκικών προκλήσεων και πολεμικών απειλών προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Διεθνής Τύπος για τις πολεμικές απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας
U.S. Air Force photo by Tech. Sgt. Warren D. Spearman Jr.

Στην πλειονότητα τους δημοσιογράφοι και αμυντικοί αναλυτές, συμφωνούν ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να προμηθευτεί σε καμία περίπτωση αναβαθμισμένα μαχητικά F-16 (F-16V) και ότι γενικά θα πρέπει να σταματήσει κάθε είδος εξοπλιστικής παροχής προς την γείτονα χώρα.

Παράγοντας που επίσης συνεισφέρει σε αυτήν την αρνητική δημοσιογραφία για την Τουρκία αποτελούν και οι επιθέσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά του SDF και των ευρύτερων κουρδικών οργανώσεων.

Ελπίζουμε ότι η τάση αυτή στο εξωτερικό θα συνεχίσει από εδώ και πέρα καθώς μας συμφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό ως χώρα για την υποστήριξη των δίκαιων εθνικών μας θέσεων.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Γρήγορη πλοήγηση

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα