ΝΕΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝ: Τι πραγματικά είπε η Φλοράνς Παρλί

ΝΕΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝ: Τι πραγματικά είπε η Φλοράνς Παρλί

Στην Αθήνα βρέθηκε τη Δευτέρα η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί για την υπογραφή της αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Η Παρλί μίλησε μετά την ολοκλήρωση της συμφωνία για την αγορά των 18 μαχητικών Rafale έδωσε συνέντευξη στην Καθημερινή στην οποία άφησε να εννοηθεί ότι έκανε πρόταση στον Έλληνα υπουργό για αγορά γαλλικών φρεγατών χωρίς όμως να διευκρινήσει αν όντως συνέβη αυτό και τι περιλαμβάνει.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο ύπαρξης νέας προσφοράς για το ναυτικό η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας απάντησε: “Οπως γνωρίζετε, η Γαλλία διαθέτει ναυτική βιομηχανία πρώτης γραμμής σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα, η Naval Group παράγει για το γαλλικό ναυτικό νέα γενιά φρεγατών (FDI). Μπορώ να σας πω ότι αυτές οι φρεγάτες είναι κορυφαίες στην κατηγορία τους και ότι θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του πολεμικού μας ναυτικού.

Πιστεύω ότι η απόκτηση αυτών των φρεγατών από την Ελλάδα θα ήταν ένα ακόμα πολύ καλό νέο για τις χώρες μας. Για αυτό, βέβαια, η Γαλλία και η ναυπηγική της βιομηχανία θα ανταποκριθούν σε κάθε αίτημα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Επιπλέον, είμαι βέβαιη, θα χρειαστεί να εξετάσουμε με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να προγραμματίσουμε ένα μέρος της παραγωγής στην Ελλάδα. Αυτό θα συνέβαλε στην ενίσχυση της βιομηχανικής και τεχνολογικής βάσης της ευρωπαϊκής άμυνας, πράγμα που υποστηρίζω σταθερά.”

Από κανένα σημείο της συνέντευξης, δεν απορρέει με βεβαιότητα ότι η Γαλλία διευκρίνησε τα πολεμικά πλοία μέσης λύσης αλλα ούτε αν θα αλλαξει κάτι στην τιμή και τον οπλισμό των Belharra, καθώς δεν έγινε κάποια επίσημη δήλωση από την ελληνική ή τη γαλλική πλευρα για κάτι τέτοιο.

Το τι συζήτησαν μεταξύ τους η υπουργός της Γαλλίας με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο είναι και πρόκειται να παραμείνει απόρρητο, συνεπώς οποιαδήποτε πληροφορία παραθέτουν ορισμένα sites σχετικά με την πρόταση για νέες φρεγάτες και μέση λύση είναι εντελώς αβάσιμη καθως πολυ απλά η Γαλλια δεν εχει ακόμα προχωρήσει στην αποστολή των νεων προτάσεων.

Η πρόταση για τις Belharra είναι ακόμη ενεργή και σύμφωνα με το ΓΕΝ δεν πρόκειται να γίνει συμφωνία για καινούριες φρεγάτες πριν τελειώσει ο διαγωνισμός επιλογής τον Απρίλιο.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »