Η Γαλλίδα ΥΠΑΜ σήμερα στην Αθήνα για συζήτηση εφ’  όλης της ύλης

Η Γαλλίδα ΥΠΑΜ σήμερα στην Αθήνα για συζήτηση εφ’ όλης της ύλης

Στις 13:45 σήμερα πρόκειται να βρεθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Γαλλίδα υπουργός άμυνας, Φλοράνς Παρλί.

Ο Έλληνας υπουργός άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γαλλίδα ομόλογός του θα έχουν συνομιλίες μαζί με τις στρατιωτικές αντιπροσωπείες των δυο χωρών ώστε να ακολουθήσει η ιστορικής σημασίας υπογραφή για την απόκτηση των 18 Rafale F-3R.

Ο νόμος-πλαίσιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, αφορά την προμήθεια των 18 Rafale F-3R, την τεχνική τους υποστήριξη σε βάθος χρόνου σε ανταλλακτικά και πλήρες φορτίο όπλων. Το κόστος είναι 1,92 δις ευρώ για τα μαχητικά και άλλα 400 εκ για τα όπλα τους.

Το σχέδιο σύμβασης μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και της κατασκευάστριας εταιρείας «Dassault Aviation» προβλέπει προμήθεια έξι νέων και δώδεκα μεταχειρισμένων μαχητικών τύπου «Rafale» και συναφών ειδών και υπηρεσιών.

Από τα καινούρια αροσκάφη, τα 4 πρόκειται να είναι μονοθέσια και τα 2 διθέσια, ενώ τα μεταχειρισμένα θα αποτελούνται από 10 μονοθέσια και 2 διθέσια μαζί με την εφοδιαστική υποστήριξη, τα ανταλλακτικά, τον επίγειο εξοπλισμό υποστήριξης, την εκπαίδευση κ.ά.

Τα πρώτα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα παραλαμβάνονται ένα κάθε μήνα, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Τα έξι καινούργια αεροσκάφη θα παραληφθούν την άνοιξη του 2022, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα θα παραληφθούν στις αρχές του 2023.

Συμφωνα με πληροφορίες, η Γαλλίδα ΥΠΑΜ θα καταθέσει νεα πρόταση και για τις φρεγάτες Belharra.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »