ρωσικό Υπουργείο κατηγόρησε ΗΠΑ υποκίνηση Ναβάλνι, ΡΩΣΙΚΗ ΟΡΓΗ ΜΕ ΗΠΑ: “Οι Διπλωμάτες τους υποκινούν τις διαδηλώσεις για τον Ναβάλνι!”, NEMESIS HD

ΡΩΣΙΚΗ ΟΡΓΗ ΜΕ ΗΠΑ: “Οι Διπλωμάτες τους υποκινούν τις διαδηλώσεις για τον Ναβάλνι!”

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα για παρέμβαση σε συλλαλητήρια της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, τα οποία αποτελούν εσωτερική υπόθεση της χώρας.

“Η Πρεσβεία των ΗΠΑ έχει δείξει ότι αγνοεί τους διπλωματικούς κανόνες δημοσιεύοντας μηνύματα στα κοινωνικά μέσα για την υποστήριξη μη εγκεκριμένων διαδηλώσεων σε ρωσικές πόλεις“, ανέφερε η δήλωση του υπουργείου.

“Μιλάμε για ενθάρρυνση βίαιων ενεργειών, που παρουσιάζονται υποκριτικά ως ειρηνικές διαμαρτυρίες, στις οποίες οι διοργανωτές ενέπλεξαν ακόμη και ανηλίκους”, ανέφερε η δήλωση.

Οι προσπάθειες διπλωματών των ΗΠΑ να υποκινήσουν ακραίες ενέργειες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία και θα έχουν αρνητικές συνέπειες για τις σχέσεις Μόσχας-Ουάσινγκτον, πρόσθεσε.

Το ρωσικό υπουργείο έκανε αυτή την επισήμανση αφού οι ακτιβιστές πραγματοποίησαν μη εγκεκριμένες διαμαρτυρίες σε αρκετές ρωσικές πόλεις τις τελευταιες μερες για να δείξουν υποστήριξη στον κρατούμενο ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexei Navalny.

Περίπου 4.000 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση στην πλατεία Πούσκιν κοντά στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών. Περισσότεροι από 600 διαδηλωτές συνελήφθησαν από την αστυνομία στο κέντρο της Μόσχας, σύμφωνα με το ειδησεωγραφικό πρακτορείο TASS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεονίντ Βολκόφ, στενός σύμμαχός του Ναβάλνι δήλωσε πως ρωσικό δικαστήριο θα εξετάσει την Πέμπτη την έφεση που έχει ασκήσει κατά της φυλάκισής του ενόψει μιας νέας προγραμματισμένης διαδήλωσης της αντιπολίτευσης.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προστατεύεται απο αντιγραφές! Copyright Nemesis HD 2020-21