Η NASA συνεργάζεται με την SpaceX για να κατανοήσει καλύτερα τη γέννηση του σύμπαντος

Η NASA συνεργάζεται με την SpaceX για να κατανοήσει καλύτερα τη γέννηση του σύμπαντος

Η NASA συνεργάζεται με την SpaceX του Elon Musk σε μια διετή αποστολή αστροφυσικής για να κατανοήσει καλύτερα τη γέννηση του σύμπαντος και την ανάπτυξη των γαλαξιών.

Το διαστημικό σκάφος πρόκειται να εκτοξευτεί μέσω ενός πυραύλου SpaceX Falcon 9 τον Ιούνιο του 2024 από το Space Launch Complex-4E.

Το συνολικό κόστος για την εκκίνηση του SPHEREx είναι περίπου 98,8 εκατομμύρια δολάρια.

Η NASA αποκάλυψε την Πέμπτη ότι έχει αναθέσει ένα συμβόλαιο στην SpaceX για την κυκλοφορία του SPHEREx, το οποίο αντιπροσωπεύει το Spectro-Photometer για την Ιστορία του Σύμπαντος, το Epoch of Reionization και τον Ices Explorer.

Η NASA αναφέρει ότι το διαστημικό σκάφος θα ερευνήσει τον ουρανό με φως υπερύθρων, το οποίο δεν είναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι, ως εργαλείο για να βοηθήσει στην απάντηση ερωτήσεων σχετικά με την προέλευση του σύμπαντος και πώς σχηματίζονται οι γαλαξίες.

“Θα αναζητήσει επίσης νερό και οργανικά μόρια – βασικά για τη ζωή όπως το γνωρίζουμε – σε περιοχές όπου τα αστέρια γεννιούνται από αέριο και σκόνη, γνωστά ως αστρικά φυτώρια, καθώς και δίσκους γύρω από αστέρια όπου θα μπορούσαν να σχηματίζονται νέοι πλανήτες”

ανέφερε η NASA σε ένα δελτίο τύπου.

Η αποστολή θα συγκεντρώσει δεδομένα από περισσότερα από 300 εκατομμύρια γαλαξίες και περισσότερα από 100 εκατομμύρια αστέρια στον γαλαξία του Γαλαξία.

Η SpaceX πέρυσι ξεκίνησε αστροναύτες στο διάστημα για πρώτη φορά.

Ήταν το πρώτο ιδιωτικά σχεδιασμένο και χτισμένο διαστημικό σκάφος που έστειλε αστροναύτες στο διάστημα.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »