Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

MLRS, ΤΟΜΑ και Μεταγωγικά αεροσκάφη στην κορυφή της λίστας για το 2023

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Κατά την διάρκεια συνέντευξης του στον κ. Λάμπρο Καλαρρύτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» και την εκπομπή «Εμείς οι Έλληνες», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την προμήθεια ΤΟΜΑ, την αναβάθμιση του Πυραυλικού Πυροβολικού (MLRS) και την λύση στο πρόβλημα με τα μεταγωγικά αεροσκάφη (Chinook)

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε σε σημεία των δηλώσεων του:

 «Υπάρχει μια συζήτηση με τους Γερμανούς σε εξέλιξη (για τα Lynx). Υπάρχει πρόταση με τους Αμερικανούς. Θεωρώ ότι οι αποφάσεις αυτές είναι στην επόμενη δεσμίδα αποφάσεων που θα ληφθούν, ίσως και μέσα στο 2023, για να δούμε πως πάμε να καλύψουμε και αυτή την ανάγκη»

M2A2 Bradley ODS: Ένα όχημα κατάλληλο για τον Ελληνικό στρατό
PHOTO: US ARMY

«Η αναβάθμιση των MLRS, άλλο ένα στοιχείο των Ενόπλων Δυνάμεων που φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο, όπως προκύπτει από τα διδάγματα του πολέμου της Ουκρανίας.

Σε εμβέλεια, δηλαδή, περισσότερο των βλημάτων αλλά και σε μεγαλύτερο εκσυγχρονισμό και καλύτερο. Άρα ακρίβεια βολής και στόχευσης του συστήματος, είναι επίσης το άλλο μεγάλο πρόγραμμα που νομίζω έχει ανάγκη το Πυροβολικό και ο Στρατός ξηράς κατ’ επέκταση.

MLRS, ΤΟΜΑ και Μεταγωγικά αεροσκάφη στην κορυφή της λίστας για το 2023
Photo By Rikujojieitai Boueisho – CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31890778

Επομένως, ΤΟΜΑ, αναβάθμιση των MLRS και στόλος μεταγωγικών-μεταφορικών ελικοπτέρων, είναι τα τρία μεγάλα προγράμματα που αφορούν στον Στρατό και θα μας απασχολήσουν αμέσως το επόμενο χρονικό διάστημα. Και κάτι να πω, μια που τελειώνει και ο χρόνος. Κοιτάξτε, καλά τα Εξοπλιστικά αλλά έχει σημασία να, να φροντίζεις και το προσωπικό» είπε σε σημεία των δηλώσεων του ο Υπουργός.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα