Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Ενδιαφέρον του ΓΕΣ για Υποβρύχια Scooter-DPV: Παρουσίαση από SALDYNE / SEACRAFT

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Παρουσίαση μέσων υποβρύχιας μεταφοράς βατραχανθρώπων (Scooter – Diver Propulsion Vehicle (DPV) πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) με στόχο μάλλον την αύξηση των δυνατοτήτων της ΔΕΠ στις υποβρύχιες ειδικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατά το διάστημα από 15 έως 16 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ επίδειξη, από εκπροσώπους της εταιρείας SALDYNE, μέσων υποβρύχιας μεταφοράς βατραχανθρώπων [Scooter – Diver Propulsion Vehicle (DPV)], καθώς και άλλων προϊόντων της εταιρείας SEACRAFT, την οποία εκπροσωπεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ενδιαφέρον του ΓΕΣ για Υποβρύχια Scooter-DPV: Παρουσίαση από SALDYNE / SEACRAFT
PHOTO: SEACRAFT

Η Seacraft έχει λανσάρει δύο υποβρύχια Scooter-DPV, τo TAC2000 και TAC1000. Αυτά τα υποβρύχια οχήματα στοχεύουν στην υποβρύχια διείσδυση των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (βατραχανθρώπων) σε εχθρικές περιοχές, προσφέροντας ταχύτητα, αντοχή και ευελιξία για ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών αποστολών.

Το TAC2000, έχει αξιοσημείωτη αυτονομία άνω των 30 χιλιομέτρων. Σχεδιασμένο για να αντέχει σε βάθη που υπερβαίνουν τα 300 μέτρα. Με βάρος 22,75 κιλά, εξασφαλίζει εύκολη μεταφορά από ένα άτομο.

Συμπληρώνοντας το μεγαλύτερο TAC2000, το TAC1000 αποτελεί την ελαφρύτερη έκδοση. Με βάρος μόλις 15,75 κιλά και παρά το μικρό του μέγεθος, το TAC1000 ξεπερνά άλλα μεγαλύτερα DPV τόσο σε εμβέλεια όσο και σε ταχύτητα σύμφωνα με την SEACRAFT.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα