ΦΙΑΣΚΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ – Κούρδοι: Βομβαρδίσατε δικούς σας

ΦΙΑΣΚΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ – Κούρδοι: Βομβαρδίσατε δικούς σας

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu ορκίστηκε την Κυριακή να συλλάβει τον αρχηγό του ΡΚΚ Μουράτ Καραϊλάν και να τον «κόψει σε χιλιάδες κομμάτια» μετά την εκτέλεση 13 Τούρκων πολιτών από το PKK στην περιοχή Γκάρα του βόρειου Ιράκ.

“Σε προκαταρκτικές έρευνες, διαπιστώθηκε ότι 12 από τους αθώους και άοπλους πολίτες μας πυροβολήθηκαν στο κεφάλι και μαρτύρησαν (πέθαναν), ενώ ένας άλλος πυροβολήθηκε στον ώμο και μαρτύρησε”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

“Ενώ οι δραστηριότητές μας στην περιοχή που διεξαγεται η Επιχείρηση Νύχι του Αετού 2 συνεχίζονται, σε αναζήτηση σπηλαίου που καταλήφθηκε μετά από έντονες συγκρούσεις, βρέθηκαν τα πτώματα 13 απαχθέντων πολιτών”, δήλωσε ο Ακάρ.

“Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που ελήφθησαν από τους δύο τρομοκράτες που συνελήφθησαν ζωντανοί, οι πολίτες μας μαρτύρησαν κατά την έναρξη της επιχείρησης από τον τρομοκράτη που ήταν υπεύθυνος για το σπήλαιο”, είπε, προσθέτοντας ότι όλοι οι εκτελεστές στο σπήλαιο συνελήφθησαν ή σκοτώθηκαν.

Από την πλευρά τους οι Κούρδοι υποστηρίζουν ότι το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες το βράδυ την απόσυρση των δυνάμεών του από την περιοχή Γκάρα και το τέλος της στρατιωτικής επιχείρησης Claw-Eagle 2.

Κουρδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι σε τουρκική επιχείρηση απελευθέρωσης των αιχμαλώτων τις προηγούμενες μέρες, οι τουρκικές δυνάμεις είχαν ήδη πολλές απώλειες και όντας περικυκλωμένοι πραγματοποίησαν βομβαρδισμό στα τυφλά & σκότωσαν οι ίδιοι κατά λάθος τους Τούρκους αιχμαλώτους.

Οι αιχμάλωτοι σύμφωνα με το PKK ήταν Τούρκοι πράκτορες και στρατιώτες τους οποίους κρατούσαν επί 5 χρόνια.

Όπως ανφέρει το κουρδικό Rojava Network οι Τουρκικές δυνάμεις έχουν ξανακάνει το ίδιο τραγικό λάθος σε παρόμοια περίπτωση λίγα χρόνια πριν.

Κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης στην Αφρίν της Συρίας στις αρχές του 2018, το YPG είχε συλλάβει μια ομάδα Τούρκων αξιωματικών και στρατιωτών, αλλά ο τουρκικός κατοχικός στρατός βομβάρδισε το σημείο, σκοτώνοντας και πάλι τους Τούρκους κρατούμενους.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »