Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Κογκρέσο κατά Τουρκίας: Δεν θα ανεχτουμε καμια επιθετικότητα στην Αν. Μεσόγειο!

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Αμερικανός γερουσιαστής και επικεφαλής της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Κογκρέσου Μπόμπ Μενέντεζ ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να ανεχθούν παραβιάσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο όπως αναφέρει η Cyprus Mail και αναμεταδίδει το τουρκικό ahvalnews.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν θα δεχτούμε πλέον την επιθετικότητα της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε η εφημερίδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μενέντεζ.

Παράλληλα ο γερουσιαστής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο είτε έκτακτης αμερικανικής στρατιωτικής οικονομικής βοήθειας, είτε παραχώρησης υλικού από τις ΗΠΑ, είτε και τα δύο λέγοντας ότι  «η Ουάσινγκτον πρέπει να αυξήσει  την υποστήριξη που θα επιτρέψει την Ελλάδα να εκπληρώσει τις στρατιωτικές της δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», εννοώντας φυσικά πως με την σημερινή οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα  δεν είναι δυνατό κάτι τέτοιο. κάτι που βέβαια που το γνωρίζουμε πολύ καλά στην ημεδαπή.

Ακόμη επανέλαβε ότι πρέπει να αρθεί το εμπάργκο όπλων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επιβλήθηκε το 1987, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η επανένωση  στο νησί.

Το νομοσχέδιο που αποσκοπούσε στην άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο εισήχθη πέρυσι στο αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά δεν τέθηκε σε ισχύ.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα