Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΔΕΝ τα βρήκαν ΗΠΑ – Τουρκία για τους S-400!

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η αμερικανική κυβέρνηση διεύψευσε τις φήμες ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Trump συμφώνησε με το αίτημα της Τουρκίας να συζητήσει την αγορά των s400  τοποθετώντας επιτροπη στην Άγκυρα, λέγοντας στην Al-Monitor ότι οι ανησυχίες της «δεν μπορούν να μετριαστούν».

Τα σχόλια έρχονται μετά την ανακοίνωση του πρακτορίου ειδήσεων Middle East Eye που εδρεύει στο Λονδίνο, αναφέροντας «αρκετούς Τούρκους αξιωματούχους», ότι ο Trump συμφώνησε να δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για το ζήτημα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Τάγιπ Ερντογάν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αναστείλει τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα αεροσκαφών F-35  για τους S400 αλλά η Άγκυρα πιστεύει ότι μπορεί να τους πείσει ότι η ρωσική τεχνολογία δεν αποτελεί απειλή.

“Είναι σαφές ότι η αγορά του S-400 θα δημιουργούσε έναν μεγάλο κίνδυνο επειδή το σύστημά του ραντάρ θα μπορούσε να παράσχει στις ρωσικές στρατιωτικές ευαίσθητες πληροφορίες για το F-35”, δήλωσε στον Al-Monitor εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Eric Pahon. “Αυτές οι ανησυχίες δεν μπορούν να μετριαστούν. Το S-400 είναι ένα σύστημα που κατασκευάστηκε στη Ρωσία για να προσπαθήσει να καταρρίψει αεροσκάφη όπως το F-35 και είναι αδιανόητο να φανταστούμε ότι η Ρωσία δεν εκμεταλλεύεται την ευκαιρία συλλογής δεδομενων».

Αντ ‘αυτού, η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να πείσει τον σύμμαχό της ΝΑΤΟ να αγοράσει το αμερικανικό σύστημα πυραυλικής άμυνας Patriot.
-NemesisHD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα