Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Αμερικανικός Στρατός δοκιμάζει ένα νέο κανόνι 50χιλιοστών

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το κανόνι 50 χιλιοστών, που κατασκευάστηκε από την Northrop Grumman, έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει μια ποικιλία αναδυόμενων τεχνολογιών επίθεσης των τεθωρακισμένων οχημάτων υψηλής τεχνολογίας σε ένα ενιαίο σύστημα – που  περιλαμβάνει προηγμένο σύστημα ελέγχου πυρκαγιάς, αυτοματοποιημένους αισθητήρες στόχευσης, πυρομαχικά νέας γενιάς, ταχύτητα και επιλογές μεγαλύτερης εμβέλειας μεσαίου διαμετρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το νέο κανόνι 50mm , που αναφέρεται ως το πειραματικό XM913, μπορεί να χτυπήσει πάνω από το διπλάσιο  εύρος των 2 χιλιομέτρων του υπάρχοντος M242 25mm του Bradley.

Η Διοίκηση Ανάπτυξης των Στρατιωτικών Δυνατοτήτων του Στρατού στο Picatinny Arsenal και η Armament Systems της Northrop Grumman έχουν συνεργαστεί για να κατασκευάσουν, να δοκιμάσουν και να παραδώσουν το νέο κανόνι. Το νέο όπλο αντιπροσωπεύει μια νέα τεχνολογία επανάληψης της τεχνολογίας Chain Gun -το ταχύπλοο όπλο 30 χιλιοστών για το ελικόπτερο Apache . 
Η εξέλιξη της τεχνολογίας επιθέσεων με τα λεγόμενα ‘Chain Guns’  έχει περάσει από αρκετά σημαντικά βήματα. Το Apache 30mm, που ονομάζεται M230, παρειχε μια αρχική τεχνολογική βάση από την οποία προέκυψαν μεταγενέστερες εφαρμογές – όπως το υπάρχον όχημα 30mm Bushmaster Chain Gun και το νέο οπλισμό αλυσίδας 50mm . Ένα chain gun περιγράφεται ως ένας τύπος αυτόματου κανόνιου που χρησιμοποιεί “μια εξωτερική πηγή ενέργειας για να γυρίσει το όπλο αντί να εκτρέψει ενέργεια από την κασέτα”.

Το κανόνι των 50mm ενσωματώνει τις προσαρμογές της αρχικής τεχνολογίας Apache 30mm Chain Gun. Παρόλο που είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία στόχευσης για μεμονωμένους στόχους, το 30mm μπορεί συχνά να χρησιμοποιηθεί ως ένα όπλο “περιοχής” για να καλύψει μια περιοχή με διασκορπισμένη, κινητή επίθεση ταχέων μικρο βομβαρδισμών. Μια τέτοια τακτική μπορεί και να καθορίσει μια νίκη, επιτρέποντας στους στρατιώτες να χειριστούν ή να καταστρέψουν άμεσα μικρούς, κινούμενους στόχους εδάφους.
 

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • GR

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα