“ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΙΖΕΤΕ”: Παράπονα Ερντογάν σε Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία

“ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΙΖΕΤΕ”: Παράπονα Ερντογάν σε Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία

Μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί διπλωματικών επαφών με το Κάιρο, σειρά είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν που δήλωσε πως θέλει να συνεργαστεί την αιγυπτιακή κυβέρνηση επισημαίνοντας ομοιότητες μεταξύ του αιγυπτιακού και του τουρκικού λαού.

Ο Ερντογάν δεν αρκέστηκε στην Αίγυπτο και επέλεξε να μπλεχτεί και στα πόδια της Σαουδικής Αραβίας “μαλώνοντάς” την για το “λάθος” που έκανε να συμμετάσχει σε άσκηση με τη χώρα μας.

“Η συνεργασία με την Αίγυπτο σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών και οικονομικό συνεχίζονταν ήδη. Αν και όχι σε ανώτατο επίπεδο, συνεχίζεται έστω λίγο πιο κάτω. Δεν είναι πρόβλημα αυτό. Η καρδιά μας θα επιθυμούσε να συνεχίσουμε αυτή τη διαδικασία με την Αίγυπτο πολύ πιο δυναμικά.

Επομένως, όταν αυτές οι συνομιλίες σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών, διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο φέρουν αποτελέσματα, θα προχωρήσουμε και σε υψηλότερο επίπεδο, διότι αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι ο λαός της Αιγύπτου δεν πρόκειται ποτέ να είναι χώρια από το λαό της Τουρκίας.

Αυτό όμως που δεν μπορούμε ποτέ να πιστέψουμε είναι να υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του λαού της Αιγύπτου και του ελληνικού λαού”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος και συνέχισε ζητώντας συνεργασία και από τη Σαουδική Αραβία.

“Το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία συμμετείχε σε κοινή άσκηση με την Ελλάδα μας λυπεί. Δεν θα θέλαμε να δούμε τη Σαουδική Αραβία να μετέχει σε μια τέτοια διαδικασία λήψης αποφάσεων. Θα το συζητήσουμε αυτό με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί”, είπε.

Share
Translate »