Κινεζικά ΜΜΕ δημοσιεύουν πλάνα από τη συνοριακή σύγκρουση Ινδίας και Κίνας

Κινεζικά ΜΜΕ δημοσιεύουν πλάνα από τη συνοριακή σύγκρουση Ινδίας και Κίνας

Τα κινεζικά ΜΜΕ δημοσίευσαν για πρώτη φορά πλάνα από τη συνοριακή σύγκρουση μεταξύ των στρατευμάτων της Κίνας και της Ινδίας στην περιοχή των Δυτικών Ιμαλαΐων τον περασμένο Ιούνιο.

Το περιστατικό άφησε τέσσερις Κινέζους και 20 Ινδούς στρατιώτες νεκρούς.

Πλάνα από το περιστατικό δείχνουν μια τεράστια δύναμη Ινδικών στρατευμάτων να προελαύνουν σε μια σημαντικά λιγότερο κινεζική μονάδα ενώ διασχίζουν έναν ορεινό ποταμό.

Διμερές σύμφωνο απαγορεύει στα στρατεύματα των δυο πλευρών να χρησιμοποιούν όπλα στα de facto σύνορα, επίσημα γνωστά ως Γραμμή Πραγματικού Ελέγχου (LAC), και είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιούν λιγότερο εξελιγμένα όπλα.

Πολλοί από τους Ινδούς στρατιώτες ήταν εξοπλισμένοι με κράνη, ασπίδες και με στολές της αστυνομίας κρατούσαν όμως και διάφορα μπαστούνια και σιδερένιες ράβδους.

Οι Κινέζοι, με τη σειρά τους, προφανώς είχαν ενισχύσεις, με μια ομάδα στρατιωτών με εξοπλισμό ΜΑΤ να εμφανίζονται για να βοηθήσουν τους άοπλους συντρόφους τους.

Το βίντεο περιέχει επίσης σκηνές μιας νυχτερινής μαζικής συμπλοκής μεταξύ των αντιτιθέμενων πλευρών, αλλά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί τι ακριβώς δείχνει, δεδομένης της χαμηλής ποιότητάς του. Στη συνέχεια, δείχνει εν συντομία έναν τραυματισμένο Κινέζο στρατιώτη με ματωμένο κεφάλι να λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες.

Share
Translate »