Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΝΕΚΡΟΙ ΙΝΔΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΜΑΧΗ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι εντάσεις στα σύνορα της Κίνας έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο από το 1962, αφού πάνω από 20 στρατιωτες, συμπεριλαμβανομένου ενός Ινδού διοικητή, σκοτώθηκαν στην κοιλάδα του Γκάλουαν, στην οποία έχει αρχίσει να ξεκινά μια αντιπαράθεση τουλαχιστον έξι εβδομάδων με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό.

Πηγές ανέφεραν ότι μια κινεζική δύναμη άνω των 250 αντρων πλησιασε γρήγορα κοντά στο Patrol Point 14 και τους σταματησαν Ινδοι στρατιώτες με μαχη σωμα με σωμα ωστε να τους αποτρεψουν να εισέλθουν στην ινδική επικράτεια.

Οι στρατιώτες και από τις δύο πλευρές δεν χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα, αλλά οι Κινέζοι στρατιώτες μετέφεραν μπαστούνια με καρφια για να επιτεθούν.

Ο Ινδικος Στρατός είπε ότι οι στρατιώτες – συμπεριλαμβανομένου του Διοικητή του συντάγματος 16 Μπιχάρ που είναι υπεύθυνος για την περιοχή – πέθαναν ενώ ήταν σε εξέλιξη μια “διαδικασία αποκλιμάκωσης”.

Πηγές ανέφεραν στο Economic Times ότι αυτός ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να αυξηθεί μετά την επίθεση των στρατευμάτων του PLA με καρφωμένα ραβδιά και πέτρες στην κοιλάδα του Γκάλβαν.

Η κινεζική πλευρά έχει επίσης θύματα, αλλά ο αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός.

Ο αριθμός των νεκρών στην Ινδία είναι ίσως η χειρότερη απώλεια σε μια μερα εδω και δεκαετίες και έχει έρθει σε μια στιγμή που χιλιάδες στρατεύματα αναπτύσσονται προς το Ανατολικό Λαντάκ.

Τελευταίες εξελίξεις

«Η Κύπρος θα ήταν δική μας» – Ερντογάν για την Τουρκική Εισβολή του 1974

Άγκυρα, Τουρκία - Σε δηλώσεις σχετικά με την τουρκική...

Δήλωση Πούτιν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δυτικές χώρες

Μόσχα, Ρωσία - Στην πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου...

Διαβάστε ακόμα