ΝΕΚΡΟΙ ΙΝΔΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΜΑΧΗ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Οι εντάσεις στα σύνορα της Κίνας έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο από το 1962, αφού πάνω από 20 στρατιωτες, συμπεριλαμβανομένου ενός Ινδού διοικητή, σκοτώθηκαν στην κοιλάδα του Γκάλουαν, στην οποία έχει αρχίσει να ξεκινά μια αντιπαράθεση τουλαχιστον έξι εβδομάδων με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό.

Πηγές ανέφεραν ότι μια κινεζική δύναμη άνω των 250 αντρων πλησιασε γρήγορα κοντά στο Patrol Point 14 και τους σταματησαν Ινδοι στρατιώτες με μαχη σωμα με σωμα ωστε να τους αποτρεψουν να εισέλθουν στην ινδική επικράτεια.

Οι στρατιώτες και από τις δύο πλευρές δεν χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα, αλλά οι Κινέζοι στρατιώτες μετέφεραν μπαστούνια με καρφια για να επιτεθούν.

Ο Ινδικος Στρατός είπε ότι οι στρατιώτες – συμπεριλαμβανομένου του Διοικητή του συντάγματος 16 Μπιχάρ που είναι υπεύθυνος για την περιοχή – πέθαναν ενώ ήταν σε εξέλιξη μια “διαδικασία αποκλιμάκωσης”.

Πηγές ανέφεραν στο Economic Times ότι αυτός ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να αυξηθεί μετά την επίθεση των στρατευμάτων του PLA με καρφωμένα ραβδιά και πέτρες στην κοιλάδα του Γκάλβαν.

Η κινεζική πλευρά έχει επίσης θύματα, αλλά ο αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός.

Ο αριθμός των νεκρών στην Ινδία είναι ίσως η χειρότερη απώλεια σε μια μερα εδω και δεκαετίες και έχει έρθει σε μια στιγμή που χιλιάδες στρατεύματα αναπτύσσονται προς το Ανατολικό Λαντάκ.

Πρόσφατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης...

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

VTOL UAV για το Πολεμικό Ναυτικό: Η αρχή που έγινε και οι μελλοντικές επιλογές

Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό ότι για τα επόμενα χρόνια...

«Σοκ και Δέος»: Η μαζική χρήση πυρών των ΗΠΑ και τα μαθήματα για την Ελλάδα

Η εκστρατεία «σοκ και δέος» ήταν μια στρατιωτική στρατηγική...