Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΞΥΠΝΟΥΝ: “Ο Ερντογάν πίσω από τις επιθέσεις στην Ευρώπη”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Εθνικός Συντονιστής Αντιτρομοκρατίας και Ασφάλειας (NCTV) της Ολλανδίας ανησυχεί για την άνοδο του Σαλαφισμού μεταξύ των Ολλανδών τουρκικής καταγωγής.

Σε έκθεση που δημοσιοποιήσαν οι Ολλανδικές μυστικές υπηρεσίες, ο Εθνικός Συντονιστής Αντιτρομοκρατίας και Ασφάλειας γράφει ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εφαρμόζει μια σκόπιμη στρατηγική εξισλαμισμού που έχει αντίκτυπο στις Κάτω Χώρες.

Ο Ερντογάν δίνει χώρο στους Σαλαφιστές, που οδηγούνται σε τζιχαντιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ολλανδία. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει επικίνδυνα την ολλανδική ασφάλεια, αναφέρει η έκθεση.

Για παράδειγμα, η έκθεση συνδέει την «αντιδυτική ρητορική» του Τούρκου προέδρου με την τρομοκρατική επίθεση σε τραμ στην Ουτρέχτη το 2019 όπου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ο Ερντογάν είχε μιλήσει μια ημέρα πριν την επίθεση στην Ουτρέχτη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε δύο τζαμιά στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 49 ανθρώπους.

Ο πρόεδρος το χαρακτήρισε ως “πολεμο μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών”, αναφέρει η μυστική υπηρεσία της Ολλανδίας.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η Τουρκική κοινότητα στην Ολλανδία είναι τρομερά “ευάλωτη σε επιρροή από την Τουρκία”.

Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι ισχυρές, πολλοί Τούρκοι Ολλανδοί ψηφίζουν τον Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές. Συνδέονται επίσης με ιδρύματα που βρίσκονται σε επαφή με την τουρκική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, οι τουρκικές οργανώσεις νεολαίας στην Ολλανδία θα συμμετέχουν ολο και περισσότερο στο μέλλον στο φονταμενταλιστικό κίνημα του Ισλάμ. Η έκθεση προειδοποιεί για ριζοσπαστικοποίηση των Τούρκων μεσω του διαδικτύου.

Η έκθεση δεν έχει ακόμα «ολοκληρωθεί αναλυτικά», ανέφερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας Grapperhaus.

Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ολλανδίας και τα Υπουργεία Εξωτερικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Απασχόλησης δεν έχουν ακόμη τοποθετήσει τις απόψεις τους επ’ αυτού.

Η Έρευνα αναμένεται να παρουσιάσει νέα στοιχεία τον Μάρτιο.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα