Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟ ΠΝ ΟΙ ΗΠΑ: “Είναι απίστευτο να δουλεύεις μαζι με τις Ελληνικές δυνάμεις”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με το ΓΕΝ αλλα και τον Έκτο Αμερικανικό στολο το αντιτορπιλικό USS Porter (DDG 78) κλάσης Arleigh Burke, συμμετείχε σε ασκηση με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το Γενικό Επιτελείο διέθεσε τη φρεγάτα Αδριάς, το υποβρύχιο ΠΟΝΤΟΣ (S-119) αλλα και τέσσερα ελληνικά F-16. Αυτό επέτρεψε στις συμμετέχουσες δυνάμεις να δοκιμάσουν και να βελτιώσουν τις διαδικασίες διοίκησης και ελέγχου μεταξύ των δύο Συμμάχων του ΝΑΤΟ κατα την Αμερικανική δήλωση.

Η συν-εκπαίδευση περιελάμβανε προηγμένους ελιγμούς καθώς και επικοινωνίες, ασκησεις αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού αγώνα.

«Οι σημερινές διμερείς ασκήσεις προσέφεραν μια μεγάλη ευκαιρία να επιδείξουμε διαλειτουργικότητα μεταξύ των δυνάμεών μας και να εμβαθύνουμε περαιτέρω τη στρατιωτική σχέση των χωρών μας, η οποία βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό σημείο», δήλωσε ο Geoffrey R. Pyatt, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να προωθήσουν τους κοινούς περιφερειακούς στόχους άμυνας και ασφάλειας, όπως έχουμε επιβεβαιώσει κατά τη διάρκεια του Στρατηγικού Διαλόγου μας και μέσω της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.

«Ειναι απίστευτο να δουλεύεις μαζί με τις πολύ επαγγελματικές και καλά εκπαιδευμένες Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Αντιπλοίαρχος Τόμας Ράλστον, διοικητής του Πόρτερ.

“Η ευκαιρία αυτή βασίζεται σε δεκαετίες συνεργασίας με τη Σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ Ελλάδα, ώστε να μπορέσουμε να αποτελέσουμε αξιόπιστη δύναμη η οποία μπορεί να εξασφαλίσει, να αποτρέψει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά μας σε ένα ολοένα και πιο περίπλοκο περιβάλλον ασφαλείας”.

Η παρουσία του πλοίου στη Μεσόγειο αποτελεί απόδειξη της συνεχούς δέσμευσης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για την ενίσχυση των στρατηγικών συνεργασιών μας στην ευρωπαϊκή περιοχή αναφέρει το Αμερικανικό ναυτικό.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα