Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Φρεγάτα «ΦΟΡΜΙΩΝ»: Τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας απέδειξαν την αξία τους – Έτοιμα Blocks για την 3η Ελληνική FDI

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σαλαμίνα, Ελλάδα – Σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ «Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου παρέστη την Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2024, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής τμημάτων (Blocks) της Ελληνικής Φρεγάτας BELHARRA (FDI) «ΦΟΡΜΙΩΝ».

Τα παραπάνω τμήματα κατασκευάσθηκαν  στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας και θα μεταφερθούν στα ναυπηγεία της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας «NAVAL GROUP» στο Λοριάν της Γαλλίας,προκειμένου να συνεχιστεί από εκεί η διαδικασία κατασκευής και ακολούθως η καθέλκυση της φρεγάτας, που θα ενταχθεί στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ο κ. Οικονόμου απηύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας την έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς την ελληνική αμυντική και ναυπηγική βιομηχανία. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση και στους εργαζομένους των ναυπηγείων για την προσπάθειά τους στην επίτευξη των στόχων κατά την υλοποίηση του υπόψη εξοπλιστικού προγράμματος.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία Σαλαμίνας και παρευρέθηκαν επίσης, οδήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γεώργιος Θ. Παναγόπουλος, η πρέσβειρα της Γαλλίας κα. LaurenceAuer, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης, ο αντιπρόεδρος της Naval Group κ. StephanFremont, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων κατασκευαστών αμυντικού υλικού κ. Τάσος Ροζολής, καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων».

Η παράδοση των Blocks δείχνει ότι η συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας κινείται στα σωστά πλαίσια και αναμένεται αυτή η συνεργασία να επεκταθεί με τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας να αναλαμβάνουν πιθανότατα σύντομα την δημιουργία περισσότερων Block και για τις Γαλλικές Φρεγάτες που παράγονται αυτήν την στιγμή.

Φρεγάτα «ΦΟΡΜΙΩΝ»: Τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας απέδειξαν την αξία τους - Έτοιμα Blocks για την 3η Ελληνική FDI
PHOTO: NAVAL GROUP
Φ/Γ «ΦΟΡΜΙΩΝ»: Τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας απέδειξαν την αξία τους με την παράδωση των Blocks για την 2η FDI HN
PHOTO: NAVAL GROUP

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα