Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Το Πολεμικό Ναυτικό δείχνει τα δόντια του: «ΟΡΜΗ» στο Μυρτώο Πέλαγος με τεράστια ετοιμότητα στις ΤΠΚ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τα δόντια του έδειξε για άλλη μια φορά το Πολεμικό Ναυτικό με την δύναμη Ταχέων Σκαφών να δείχνει την ετοιμότητα της να εμπλακεί ανα πάσα στιγμή στον μέγιστο δυνατό χρόνο και με μεγάλη ισχύ πυρός. Μάλιστα στις φωτογραφίες του ΠΝ φαίνονται 6 από τις 7 ΤΠΚ «Ρουσσέν» να είναι έτοιμες για μάχη.

Σύμφωνα με το ΓΕΝ «Από την Πέμπτη 01 έως την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2024, διεξήχθη προγραμματισμένη εθνική Άσκηση «ΟΡΜΗ» του Πολεμικού Ναυτικού, στη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου Πελάγους, με συμμετοχή Πλοίων της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ).

Η εν λόγω εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων»

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε τόσο ημέρα όσο και νύχτα με εκπληκτικές φωτογραφίες από την άσκηση να αποδεσμεύονται από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), που στέλνουν τα κατάλληλα μηνύματα σε όσους θεωρούν ότι το ΠΝ είναι «αόπλο». Ενδεικτικά στις φωτογραφίες βλέπουμε συμμετοχή των ΤΠΚ κλάσης «Ρουσσέν» και «La Combattante», Ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου S-70 «Aegean Hawk» αλλά και τα Σκάφη Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) Mark V (MK-V).

Δείτε όλες τις φωτογραφίες:

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα