Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Φωτογραφίες με πρώην Ελληνικά BMP-1 στην Ουκρανία: Στην υπηρεσία της 3ης Ταξιαρχίας εφόδου της Ουκρανίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη εμφανίστηκαν φωτογραφίες που δείχνουν τα πρώην ελληνικά BMP-1 σε ενεργό υπηρεσία με το 2ο μηχανοποιημένο τάγμα της 3ης Ταξιαρχίας Εφόδου της Ουκρανίας. Αυτές οι εικόνες αν και δεν γνωρίζουμε τον χρόνο και τον τόπο λήψης τους παρουσιάζουν τα ΤΟΜΑ, με μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια που μάλλον τα κάνει ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα BMP-1, την παρουσία θέσης για πολυβόλο Browning, που φαίνεται να έχει διατηρηθεί από την προϋπηρεσία του οχήματος στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες με πρώην Ελληνικά ΤΟΜΑ BMP-1 στην Ουκρανία: Στην υπηρεσία της 3ης Ταξιαρχίας εφόδου της Ουκρανίας

Η 3η Ταξιαρχία Εφόδου της Ουκρανίας, είναι μια εθελοντική μονάδα που ιδρύθηκε κατά τα πρώτα στάδια της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο σχηματισμός βρίσκετια υπό την ηγεσία του Andriy Biletskyi, τον ιδρυτή και διοικητή του τάγματος “Αζόφ/Azov”.

Η ταξιαρχία ακολουθεί μια αυστηρή διαδικασία επιλογής, επιτρέποντας μόνο στους πιο ισχυρούς και ανθεκτικούς μαχητές να ενταχθούν στις τάξεις της. Αυτά τα άτομα πρέπει να είναι προετοιμασμένα για την σκληρότητα μάχης στην πρώτη γραμμή κατά του εχθρού σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της.

Οι φωτογραφίες και το οπτικοακουστικό υλικό από την δράση των πρώην Ελληνικών ΤΟΜΑ BMP-1 είναι ελάχιστες και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τις Ουκρανικές μονάδες στις οποίες υπηρετούν. Υπενθυμίζουμε ότι τα 40 ΤΟΜΑ BMP-1 που βρίσκονται στην Ουκρανία έχουν μεταφερθεί από την Γερμανία μετά την ανταλλαγή με ανώτερα MARDER 1A3 που ήδη υπηρετούν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στον Έβρο και γενικά στην περιοχή ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Διαβάστε σχετικό άρθρο:

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα