Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ρωσικό ΥΠΑΜ για Ουκρανία: «Καταστρέψαμε 40 άρματα μάχης σε πέντε μέρες στο Ντονέτσκ»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια νέα ενημέρωση, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μια σειρά από χτυπήματα που πραγματοποιήθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις 24 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Αυτά τα πλήγματα στόχευσαν διάφορα στρατιωτικά μέσα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, με αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Συγκεντρώσαμε τα σημεία της ανακοίνωσης του Ρωσικού ΥΠΑΜ που αναφέρονται τα σημαντικότερα γεγονότα και αποτελούνται από τα εξής:

Επιθέσεις σε ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους

Από τις 24 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν εννέα πλήγματα χρησιμοποιώντας όπλα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Τα πλήγματα έπληξαν αποθήκες πυρομαχικών, κέντρα εκπαίδευσης για σαμποτέρ και σημεία συγκέντρωσης που χρησιμοποιούνται από ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό και ξένους μισθοφόρους.

Το αποτέλεσμα αυτών των χτυπημάτων ήταν η καταστροφή του κέντρου διοίκησης της Λεγεώνας των Ξένων, δύο μεγάλα οπλοστάσια γεμάτα με όπλα και πυρομαχικά και η διακοπή των γραμμών ανεφοδιασμού ξένων όπλων και υλικοτεχνικής υποστήριξης για τα ουκρανικά στρατεύματα που δρουν στο Ντονέτσκ και τη Ζαπορίζια.

Ντονέτσκ και Ζαπορίζια

Στο Ντονέτσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις επέμειναν στις επιθετικές τους επιχειρήσεις, στοχεύοντας περιοχές όπως το Μπαχμούτ, η Αβντίεβκα και η Μαρίινκα. Τα ρωσικά στρατεύματα της νότιας στρατιάς απέκρουσαν με επιτυχία 31 επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή αυτή.

Στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν οκτώ επιθέσεις από την 65η μηχανοποιημένη και την 71η ταξιαρχία Jaeger των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι έντονες συγκρούσεις στη διάρκεια αυτών των ημερών προκάλεσαν μεγάλο πλήγμα στις ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες υπέστησαν σημαντικές απώλειες, με πάνω από 1.760 Ουκρανούς στρατιώτες να σκοτώνονται και να τραυματίζονται. Επιπλέον, καταστράφηκαν 40 άρματα μάχης, καθώς και πολλά τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα. Οι βολές αντιπυροβολικού είχαν ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση 13 μονάδων πυροβολικού και δύο πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών Grad.

Ουκρανός Αντιστράτηγος: Οι Ρώσοι ψάχνουν επίμονα τρωτά σημεία σε δύο περιοχές της Ουκρανίας
PHOTO: RUSSIAN MOD (*MIL.RU)

Μετακινήσεις στρατευμάτων της Ουκρανίας

Για να αντισταθμίσει τις σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, η ουκρανική διοίκηση αναγκάστηκε να μεταφέρει μονάδες από άλλα μέτωπα. Συγκεκριμένα, μονάδες της 33ης, 67ης και 110ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας ανασυντάχθηκαν για να ενισχύσουν τις θέσεις τους.

Ευρύτερο τοπίο σύγκρουσης

Σε άλλες κατευθύνσεις, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν την αμυντική τους στρατηγική, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αντιμετωπίζοντας τις ουκρανικές επιθέσεις στις κατευθύνσεις του νότιου Ντονέτσκ, του Κουπιάνσκ και της Χερσώνας. Οι απώλειες της Ουκρανίας ήταν σημαντικές και σε αυτές τις περιοχές, με πολλά θύματα και καταστροφή στρατιωτικών μέσων.

Εναέριες εμπλοκές

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στις μάχες σύμφωνα με το Ρωσικό ΥΠΑΜ, καταρρίπτοντας επιτυχώς πολλαπλά ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροσκάφους Su-25 και δύο μαχητικών MiG-29. Δύο επιπλέον μαχητικά MiG-29, εκσυγχρονισμένα για χρήση δυτικών όπλων καταστράφηκαν στο αεροδρόμιο Κουλμπακινο. Ένα ελικόπτερο Mi-8 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε επίσης από ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Επιπλέον, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν 33 ρουκέτες διαφόρων τύπων, παρεμποδίζοντας περαιτέρω τις επιχειρήσεις της Ουκρανίας. Μέσω της διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου καταστράφηκαν ή αναχαιτίστηκαν 185 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχουν καταστραφεί 482 αεροσκάφη, 250 ελικόπτερα, 7.252 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 438 αντιαεροπορικά συστήματα, 12.210 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχημάτα, 1.157 πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών, 6.584 πυροβόλα και όλμοι και 13,590 στρατιωτικά οχήματα.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα