Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

ΕΞΕΛΙΞΗ: Ιρανοί αξιωματικοί νεκροί στην Δαμασκό από τις βολές που εξαπέλυσαν Ισραηλινά μαχητικά κατά του IRGC

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σήμερα, Σάββατο, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) αποκάλυψαν τους θανάτους δύο αξιωματικών τους, του Mohammad Ali Atai Shoorcheh και του Panah Taghizadeh, στη Συρία την ώρα που βρίσκονταν σε «συμβουλευτική αποστολή» όπως ανέφερε το Ιράν το οποίο έδειξε το Ισραήλ, που συχνά το αναφέρει ως «Σιωνιστές» στην ορολογία τους, ως υπεύθυνο για τα θύματα.

Αυτή η αποκάλυψη ακολούθησε αναφορές για ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές γύρω από τη Δαμασκό, όπως σημειώνεται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας και το συριακό Υπουργείο Άμυνας που αναφέραμε και εμείς σήμερα στο NEMESIS HD. Οι επιθέσεις, που λέγεται ότι έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου, φέρεται να εξαπολύθηκαν από την κατεύθυνση των υψωμάτων του Γκολάν, με στόχο περιοχές κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.

Η συριακή αεράμυνα φέρεται να προσπάθησε να αναχαιτίσει την Ισραηλινή επίθεση, αναχαιτίζοντας με επιτυχία τους περισσότερους από τους πυραύλους σύμφωνα με τα Συριακά ΜΜΕ όμως από την ανακοίνωση του Ιράν μάλλον δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Παρά τις υλικές ζημιές, συριακές πηγές δεν είχαν αναφέρει θύματα ή τραυματισμούς από αυτά τα χτυπήματα σε αντίθεση με την ανακοίνωση του Ιράν.

Τοπικές πηγές με τις οποίες είχαμε μιλήσει το πρωί στο NEMESIS HD ανέφεραν ότι τα ισραηλινά πλήγματα στόχευαν περιοχές στα περίχωρα της Δαμασκού, που πιστεύεται ότι είναι προπύργια της Χεζμπολάχ στη Συρία και δεν φαίνεται να έπεσαν έξω καθώς Χεζμπολάχ και IRGC επιχειρούν μαζί και συντονισμένα στην Συρία.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα