Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συρία | Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν την Δαμασκό: Τι αναφέρουν τοπικές πηγές

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας και το συριακό υπουργείο Άμυνας ανέφεραν μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην περιοχή της Δαμασκού τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η αεράμυνα του συριακού στρατού εντόπισε τους πυραύλους, αναχαιτίζοντας με επιτυχία τους περισσότερους από αυτούς όπως ανακοίνωσε η Συρία.

Η επίθεση φέρεται να ξεκίνησε από την κατεύθυνση του Γκολάν και στόχευσε περιοχές γύρω από τη Δαμασκό με ώρα έναρξης της επίθεσης να αναφέρεται ως 1:35 π.μ. τοπική ώρα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας αναφέρουν ότι από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί. Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλέστηκε μια στρατιωτική πηγή που μίλησε για την επίθεση του Ισραήλ:

«Σχεδόν στη 1.34 το πρωί του Σαββάτου, ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε μια επίθεση με πυραύλους από την κατεύθυνση του κατεχόμενου συριακού Γκολάν, στοχεύοντας ορισμένα σημεία κοντά στη Δαμασκό», δήλωσε στο SANA στρατιωτική πηγή από τον Συριακό Στρατό.

Επιπλέον, το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας σε Συριακούς τηλεοπτικούς σταθμούς επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν θύματα ενώ επιβεβαίωσε το περιστατικό. Ανέφεραν από την πλευρά τους ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν πολλά σημεία στα περίχωρα της Δαμασκού με αποτέλεσμα κάποιες ζημιές αλλά όχι ανθρώπινες απώλειες, σε αντίθεση με αρκετά Συριακά και Αραβικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν επιτυχή αναχαίτιση των περισσότερων πυραύλων.

Τοπικές πηγές που μίλησαν στο NEMESIS HD αναφέρουν ότι η επίθεση στόχευε σημεία (Sayyidah Zaynab) στα περίχωρα της Δαμασκού που υπάρχουν ενδείξεις ότι αποτελούν προπύργια της Χεζμπολάχ στην Συρία.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα