Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Ισραήλ προς Τουρκία: «Ερντογάν πάρε την Χαμάς σπίτι σου» – Έντονη απάντηση στα λόγια του Τούρκου Προέδρου

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε πρόσφατη δήλωση του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την προσέγγιση του Ισραήλ στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Γάζα, λέγοντας ότι χάθηκε εξαιτίας του μια ευκαιρία για την ειρήνη μετά από την λήξη της εκεχειρίας. Οι δηλώσεις του Ερντογάν, που αναφέρθηκαν από το NTV και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τονίζουν την προτίμηση της Τουρκίας για μόνιμη κατάπαυση του πυρός έναντι των προσωρινών ανθρωπιστικών διακοπών και υπερασπίζονται την Χαμάς. Φυσικά τα λόγια του Ερντογάν έλαβαν και ανάλογη απάντηση από τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ.

«Πάντα τονίζαμε ότι είμαστε υπέρ μιας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός και όχι μιας ανθρωπιστικής διακοπής…Υπήρχε μια ευκαιρία για ειρήνη εδώ, και δυστυχώς, έχουμε χάσει αυτήν την ευκαιρία προς το παρόν λόγω της αδιάλλακτη προσέγγισης του Ισραήλ», ανέφερε ο Ερντογάν

Τα σχόλια του Ερντογάν έγιναν κατά την επιστροφή του από διπλωματική επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παρά την οπισθοδρόμηση όπως είπε στο ζήτημα της κατάπαυσης του πυρός, παραμένει αισιόδοξος για μια διαρκή επίλυση της σύγκρουσης, τονίζοντας συνεχώς την «ανάγκη» της συμπερίληψης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς σε οποιαδήποτε πιθανή λύση παρά την δολοφονική επίθεση της στις 7 Οκτωβρίου.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στη λύση των δύο κρατών…Ο αποκλεισμός της Χαμάς ή η καταστροφή της Χαμάς δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο», δήλωσε ο Ερντογάν, απορρίπτοντας κατηγορηματικά την ιδέα να χαρακτηριστεί η Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση και από την Τουρκία.

Η απάντηση από το Ισραήλ στην Τουρκία ήταν άμεση και έντονη. Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν, σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απευθυνόταν στον Ερντογάν, επέκρινε την προθυμία του να συνεργαστεί με τη Χαμάς, την οποία το Ισραήλ και πολλές άλλες χώρες όπως και η Ελλάδα αναγνωρίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση.

“Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς (isis) δεν θα υπάρχει στη Γάζα την επόμενη μέρα. Θα απελευθερώσουμε τη Γάζα από τη Χαμάς, για χάρη της ασφάλειας του Ισραήλ και για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους της περιοχής. Εσείς, Ερντογάν, είστε ευπρόσδεκτοι να φιλοξενήστε στη χώρα σας τρομοκράτες της Χαμάς που δεν εξοντώθηκαν και διαφεύγουν από τη Γάζα», είπε ο Κοέν.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα