Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Πόλεμος Ισραήλ-Γάζας: 400 στόχοι σε μια μόλις ημέρα και εξουδετέρωση ναυτικού εξοπλισμού – Ισχυρή αντίσταση της Χαμάς στην Beit Lahia

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Oι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) εξαπέλυσαν σειρά εκτεταμένων επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Την περασμένη ημέρα, ο Ισραηλινός Στρατός έπληξε περισσότερους από 400 στόχους σε ολόκληρη την περιοχή. Ακολουθεί μια λεπτομερής περιγραφή των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Πολέμου Ισραήλ-Γάζας σύμφωνα με την ανακοίνωση του IDF και πληροφορίες από Αραβικά ΜΜΕ.

Κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής επιχείρησης, μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ συνέχισαν το μπαράζ επιθέσεων για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει χθες και πραγματοποίησαν νέα εκτεταμένη επίθεση στην περιοχή της νότιας Γάζας και συγκεκριμένα στην Χαν Γιουνίς (Khan Yunis), στοχεύοντας πάνω από 50 θέσεις της Χαμάς.

Η 551 Ταξιαρχία του IDF διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στις χθεσινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, εμπλέκοντας τρομοκράτες και καταστρέφοντας τις υποδομές της Χαμάς στην περιοχή Beit Lahia, μια περιοχή στην Βόρεια Γάζα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ που η Χαμάς δείχνει να προβάλει ισχυρή αντίσταση από την έναρξη της αντεπίθεσης του IDF. Μεταξύ των στόχων του IDF, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ήταν μια ομάδα τρομοκρατών που έστησε ενέδρα στις δυνάμεις του IDF και ένα τζαμί που χρησιμοποιήθηκε ως επιχειρησιακό αρχηγείο της Χαμάς.

Επιπλέον, οι ναυτικές δυνάμεις του IDF διεξήγαγαν στοχευμένες επιθέσεις στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, ιδιαίτερα στο λιμάνι της Χαν Γιουνίς (Khan Yunis) και στο Deir al-Balach. Έπληξαν με επιτυχία στρατιωτικούς στόχους που ανήκουν στη Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων κτιρίων που χρησιμοποιεί η οργάνωση αλλά και ναυτικού εξοπλισμού της που εικάζεται ότι αφορούσε αντιπλοϊκούς πυραύλους, χρησιμοποιώντας όπλα ακριβείας.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα