Επίδειξη του M113 FFG μαζί με ΕΑΣ στο ΓΕΣ: Στόχος η αναβάθμιση στα «παπάκια» του Στρατού Ξηράς

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Η αναβάθμιση των ΤΟΜΠ M113 φαίνεται να παραμένει στα σχέδια του ΓΕΣ, με τους επιτελείς του να συναντώνται ξανά με ΕΑΣ και FFG GmbH. Αυτή δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι δύο πλευρές βρίσκονται με την αναβάθμιση των M113 στο επίκεντρο της συζήτησης.

Για την πιο πρόσφατη παρουσίαση αναφέρει το ΥΠΕΘΑ:

«Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, οι συνεργαζόμενες εταιρείες ΕΑΣ ΑΒΕΕ και FFG, πραγματοποίησαν σε επιτελείς του ΓΕΣ, επίδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του αναβαθμισμένου Τεθωρακισμένου Οχήματος Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ113 (κατασκευής FFG).», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώνει το ΥΠΕΘΑ την παρουσίαση αφήνει πιθανό το ενδεχόμενο, με κάθε επιφύλαξη, η «επίδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων» να αφορά ζωντανή δοκιμή αναβαθμισμένου M113 επί του πεδίου.

Οι δυνατότητες της FFG στην αναβάθμιση των M113

Η Γερμανική εταιρεία έχει μεγάλη εμπειρία στην αναβάθμιση των ΤΟΜΠ M113, με τα πακέτα αναβάθμισης που προσφέρουν να κινούνται γύρω από την βελτιωμένη θωράκιση, βελτιωμένη κινητικότητα αλλά και μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους.

Αναβάθμιση στα M113: Ξανά ΕΑΣ και FFG GmbH στο ΓΕΣ - NEMESIS HD
Photo by army.gr

Εν τάχει, μία αναβάθμιση από την FFG θα μπορούσε να περιέχει νέο κινητήρα, σύστημα μετάδοσης, ερπύστριες και σύστημα πέδησης. Παράλληλα, για την αύξηση του εσωτερικού χώρου γίνεται ανύψωση της οροφής του οχήματος, αν το επιλέξει ο χρήστης, αλλάζουν τα καθίσματα στο εσωτερικό ενώ μπορεί να γίνει εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού κ.α.

Τέλος, μπορεί να αλλάξει ο οπλισμός του οχήματος, μπορεί να εγκατασταθεί τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού, ενώ για την βελτίωση της θωράκισης του οχήματος μπορεί να εγκατασταθεί επιπρόσθετη θωράκιση στο εξωτερικό του οχήματος έναντι συμβατικών απειλών αλλά και στο δάπεδο για την αντιμετώπιση ναρκών.

Αναβάθμιση στα M113: Ξανά ΕΑΣ και FFG GmbH στο ΓΕΣ
Photo by army.gr

Εν πάση περιπτώσει, η αναβάθμιση του οχήματος μπορεί να γίνει ακριβώς με βάση τις προδιαγραφές του Ελληνικού Στρατού και αν εν τέλει επιλεγεί από το ΓΕΣ η αναβάθμιση θα γίνει με εμπλοκή των ΕΑΣ, με ότι αυτό συνεπάγεται στην μεταφορά τεχνογνωσίας και την επιστροφή της αξίας αυτής της επένδυσης πίσω στην Ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Μπορείτε επίσης να δείτε την σελίδα της εταιρείας σχετικά με τις δυνατότητες αναβάθμισης των M113 εδώ.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Για περισσότερα άρθρα του Βασίλης Κ.

Απαγορεύεται η αντιγραφή χωρίς άδεια του NEMESIS HD.

Πρόσφατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης...

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

M901 ITV: Ο καταστροφέας αρμάτων του Ελληνικού Στρατού

Τα αντιαρματικά είναι από τα σημαντικότερα συστήματα στο πεδίο...

ΤΠΚ κλάσης «Ρουσσέν» (Super Vita): Οι “μικροί αστακοί” του ΠΝ

Το σημερινό άρθρο θα είναι αφιερωμένο στα Ταχέα Περιπολικά...