Ξεκίνησε η επανενεργοποίηση των ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας


Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, επέστρεψε χθες «στην έδρα της Μοίρας Ελικοπτέρων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ναυτικό Οχυρό Κοτρωνίου Μαραθώνα, το πρώτο ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΗC-31), στο οποίο εκτελέστηκαν ευρείας κλίμακας εργασίες και επιθεωρήσεις, σε εφαρμογή της σύμβασης-πλαίσιο που υπεγράφη ανάμεσα στην NSPA (ΝΑΤΟ Support & Procurement Agency – Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ) και την Airbus France, για τη συντήρηση των πέντε ελικοπτέρων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τα επόμενα 3+2 χρόνια.

Η επανενεργοποίηση των ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο της ανωτέρω Σύμβασης, ενισχύει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Μ.Ε.Λ.Σ. και εν γένει του Σώματος, ενώ αναμένεται η παραλαβή ενός ακόμα ελικοπτέρου στις αρχές του φθινοπώρου.

Ξεκίνησε η επανενεργοποίηση των ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος
PHOTO: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Στην υποδοχή παρευρέθηκαν ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αριστείδης Πανταζόγλου, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Τρύφων Κοντιζάς, ο Συντονιστής του Γραφείου Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κοντορουχάς, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού Πλοίαρχος Αθανάσιος Φώσκας Π.Ν., ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων Πλοίαρχος Λ.Σ. Φώτιος Κιάμος, καθώς και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Πλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου.

Ξεκίνησε η επανενεργοποίηση των ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος
PHOTO: ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Απευθυνόμενος στον Διοικητή της Μ.Ε.Λ.Σ. Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Μάριο Στουπάκη και στα στελέχη της Μοίρας, ο Αρχηγός τόνισε ότι ο επαγγελματισμός του Ιπταμένου και Τεχνικού προσωπικού σε συνδυασμό με τη μακρόχρονη εμπειρία του, αλλά και η εξειδίκευσή του στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων, ενισχύει καταλυτικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Σώματος.

Επίσης, συνεχάρη το προσωπικό της Μοίρας για την ουσιαστική συμβολή του στην επαναφορά των ελικοπτέρων του Λ.Σ. σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και τους ευχήθηκε ασφαλείς πτήσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την επαύξηση της διαθεσιμότητας των πτητικών μέσων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η εκπαίδευση πέντε (05) νέων χειριστών ελικοπτέρων» καταλήγει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Πρόσφατα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) μετά από ενέδρα

Ένα όχημα που μετέφερε στρατιώτες της Ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης...

Κλοπή Merkava από στρατιωτική βάση στο Ισραήλ

Σε μια παράξενη είδηση, ένα εκτός υπηρεσίας άρμα μάχης...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

FIM-92 Stinger: Πώς φτάσαμε από το “Redeye” στο σύγχρονο MANPADS

Αδιαμφησβήτητα τον τελευταίο χρόνο, ή λίγο παραπάνω, τα φορητά...

M110A2: Το «βαρύ πυροβολικό» της ΑΣΔΕΝ

Το M110A2 είναι ένα από τα παλαιότερα αλλά και...