ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ | Επιχειρηματική Αποστολή στην Λιβύη

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών & Πρόεδρος του Enterprise Greece Γιάννης Σμυρλής ανακοίνωσε την αφιξη της Ελληνικής Επιχειρηματικής Αποστολής που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών με την Enterprise Greece στην Λιβύη.

Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε οτι σε δύο ημέρες θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό Forum, οτι θα παρουσιαστεί το Ελληνικό Περίπτερο στην έκθεση δομικών υλικών “Libya built” καθώς και οτι έχουν προγραμματιστεί διμερείς επαφές με αξιωματούχους της Λιβυκής κυβέρνησης.

Η κίνηση αυτη στην Λιβύη απο την Ελλάδα ειναι εξαιρετικά σημαντική καθώς για πρώτη φορά μετα απο καιρό κινητοποιείται η οικονομική δύναμη της χώρας μας για εθνικούς λόγους και θα προσπαθήσει να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια της Τουρκίας να αποτελεί μονοπώλιο στην μεταπολεμική Λιβυκή αγορά και στην ανοικοδόμηση της αφρικανικής χώρας.

Οι Ελληνικές επενδύσεις στην Λιβύη ειδικά στον τομέα της ανοικοδόμησης αναμένεται να είναι εκτός απο εξαιρετικά σημαντικές για την διπλωματική μας θέση και αρκετά κερδοφόρες καθώς υπάρχει τέραστιο κενό στις κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκει.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Share
Translate »