Ινδία και Ιαπωνία ετοιμάζονται για την αντιμετώπιση της Κίνας

Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία θα στείλει μαχητικά Su-30MKI στην Ιαπωνία για κοινές ασκήσεις με τις Ιαπωνικές Δυνάμεις , αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα Sankei Shimbun.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δύσκολων σχέσεων των δύο χωρών με την Κίνα και όπως αναφέρεται στο άρθρο, ο Κινεζικός στρατός (PLA) είναι επίσης οπλισμένος με Su-30 καθιστόντας την Ινδία για την Ιαπωνία απαραίτητο σύμμαχο στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

“Η αξία της εκπαίδευσης με τα αεροσκάφη Su-30 της Ινδίας θα μπορούσε να είναι σημαντική για την Ιαπωνία, καθώς οι ιαπωνικές δυνάμεις αεράμυνας θα αποκτήσουν πληροφορίες για την ευελιξία, την εμβέλεια, την κατανάλωση καυσίμου και το χρόνο συντήρησης του Su-30”, δήλωσε ο Corey Wallace, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Kanagawa στην Ιαπωνία.

Επιπλέον, τα ινδικά Su-30 είναι εξοπλισμένα με νέου τύπου κινητήρες, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα πολύτιμα για ασκήσεις κλειστών αερομαχιών.

Πρόσφατα, τα ινδικά Su-30 έλαβαν μέρος σε κοινές ασκήσεις με αμερικανικά F-15 και Βρετανικά Typhoon. Για τους Ιάπωνες πιλότους F-15 και F-35, η κοινή άσκηση αυτή θα είναι μια σπάνια ευκαιρία να δοκιμαστούν εναντίον του ρωσικού Sukhoi 30, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα.

Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει τουλάχιστον 250 μαχητικά Su-30MKI, τα περισσότερα από τα οποία συναρμολογήθηκαν με άδεια απο την Ρωσία στην Ινδία και είναι εξοπλισμένα με επιπλέον ισραηλινά και γαλλικά συστήματα πέρα απο τα Ρωσικά.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια.

Share
Translate »