ΕΛΛΗΝΙΚΑ UAV ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: “Κατασκόπευσαν τα Τουρκικά παράλια”

ΕΛΛΗΝΙΚΑ UAV ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: “Κατασκόπευσαν τα Τουρκικά παράλια”

“Η εξέλιξη που ανακοινώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης πριν από μήνες πραγματοποιήθηκε, όταν η κυβέρνηση της Αθήνας πέταξε για πρώτη φορά τα ισραηλινά drones Heron πάνω από το Αιγαίο από το νησί της Σκύρου, γράφει η τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Τα δύο ισραηλινά UAV Heron έχουν καταφθάσει στη Σκύρο, και σύμφωνα με πληροφορίες Ισραηλινοί εκπαιδεύουν Έλληνες στη βάση του νησιού. Η τουρκική εφημερίδα προσθέτει επίσης ότι τα drones έχουν ήδη ξεκινήσει κατασκοπευτικές πτήσεις στα τουρκικά παράλια.

Τα ισραηλινά Heron αναπτύσσουν ταχύτητα που ξεπερνά τα 200 ​​χιλιόμετρα, μπορούν να πετάνε συνεχόμενα για 52 ώρες και μπορούν να φτάσουν σε ύψος περίπου στα 35.000 πόδια, ενώ μπορούν να σκανάρουν την περιοχή σε απόσταση 30 μιλίων. Είναι επίσης εξοπλισμένα με υπερσύγχρονους αισθητήρες, ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης και κάμερες υψηλής ευκρίνειας για αποστολές ημέρα και νύχτα.

Η Ελλάδα έχει κάνει 3ετή συμφωνία leasing αξίας 39 εκ. ευρώ για τα ισραηλινά drones με δυνατότητα χρονικής επέκτασης και απόκτησης περισσότερων.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »