Ελλάδα και Λιβύη όλο και πιο κοντά – Συνάντηση Δένδια με Αλ-Μένφι

Ελλάδα και Λιβύη όλο και πιο κοντά – Συνάντηση Δένδια με Αλ-Μένφι

Είχαμε γράψει στο NEMESISHD.GR στις 8 Φεβρουαρίου, οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον νέο Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Mohamed al-Menfi, όταν σχεδόν όλοι ανέφεραν οτι η Ελλάδα θα έχει κάκιστες σχέσεις διότι τον είχαμε απελάσει αμέσως μετά την υπογραφή του Τουρκολιβυκού μνημονίου απο τον Σάρατζ.

Το επιχείρημα μας αυτο έρχεται τωρα να επιβεβαιώσει τόσο η σημερινή συνάντηση με τον Νίκο Δένδια (Υπουργός Εξωτερικών) οσο και το μπαράζ συναντήσεων του Μένφι με Έλληνες αξιωματούχους και με τον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη όπου τέθηκαν για πρώτη φορά οι βάσεις συμφωνίας Ελλάδας και Λιβύης στο θέμα της ΑΟΖ.

Ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε:

«Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Mohamed al-Menfi. Συζητήσαμε τις διμερείς σχέσεις, την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας και Λιβύης, τις περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και την σταθεροποίηση & την ανοικοδόμηση της Λιβύης.

Ήταν μια ευκαιρία που ο Πρόεδρος Menfi βρισκόταν στην Αθήνα μετά από την εξαιρετικά καλή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Menfi με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Όπως ξέρετε, χθες ήμουν στην Κύπρο, στην τετραμερή με τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Αύριο στο Κάιρο, την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα έχουμε Συμβούλιο Υπουργών. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη»

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »