Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ: Μπορεί η εξέλιξη αυτή να βλάψει την Ελλάδα;

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

“Αδελφικό κράτος” αποκάλεσε την Τουρκία, ο νέος προσωρινός πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ο οποίος θα κυβερνά τη χώρα μέχρι τις επερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο του 2021.

“Διατηρούμε μεγάλη αλληλεγγύη με το τουρκικό κράτος και τον τουρκικό λαό. Η Τουρκία είναι σύμμαχος, φίλος και αδελφικό κράτος και έχει τεράστιες δυνατότητες να βοηθήσει τους Λίβυους να πετύχουν τους πραγματικούς στόχους τους. Η Τουρκία θεωρείται αληθινός εταίρος στη Λιβύη“, δήλωσε μιλώντας για τη σχέση της Λιβύης με την Τουρκία σε αποκλειστική συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

 «Η Τουρκία ήταν η μόνη χώρα στην οποία οι Λίβυοι μπορούσαν ελεύθερα να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ δεν έκλεισε την πρεσβεία της στην Τρίπολη. Πιστεύω ότι η ελεύθερη κυκλοφορία θα αντικατοπτρίζει θετικά την οικονομική συνεργασία μεταξύ των λαών της Λιβύης και της Τουρκίας.

Ελπίζουμε να ενισχύσουμε αυτήν τη συνεργασία και να αυξήσουμε το εμπόριό μας στο υψηλότερο επίπεδο» απάντησε ο μεταβατικός Πρωθυπουργός της Λιβύης, ερωτηθείς για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, και πρόσθεσε πως η Τουρκία έχει αποδείξει ποια είναι όχι μόνο στη Λιβύη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσωρινός Πρόεδρος του Συμβουλίου της Προεδρίας της Λιβύης εξελέγη ο Μοχάμεντ Μένφι, ο οποίος έχει διατελέσει Πρέσβης της Λιβύης στην Αθήνα. Ο Μένφι απελάθηκε από την Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2019 ως αντίδραση στην υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΞ, οι σχέσεις με τον πρώην πρέσβη της Λιβύης ειναι καλές και οτι η απέλαση ηταν ενα νομικό βήμα που δεν αφορά προσωπική αντιπαράθεση με τον ίδιο.

Μην ξεχνάμε οτι ο νεος μεταβατικός πρόεδρος δεν εχει στην ουσια καμια ισχύ καθώς δεσμευται απο τις αποφάσεις του ΟΗΕ για την αμεση αποχώρηση ξένων δυνάμεων και οτι ο Χάφταρ χαιρέτησε την απόφαση, πραγμά το οποιο δεν θα έκανε αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ηταν παιδί της Άγκυρας.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα