ΕΚΤΑΚΤΟ: Ουκρανικός κινητήρας για τα Τουρκικά ALTAY

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ουκρανικός κινητήρας για τα Τουρκικά ALTAY

Η κρατική Ουκρανική αμυντική βιομηχανία ανακοίνωσε οτι θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο του κινητήρα 6-TD που θα προταθεί για το “εγχώριο” τουρκικό άρμα μάχης Altay.

Αυτό ανακοινώθηκε σε μια ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή της Ουκρανικής Κρατικής Επιχείρησης “Malyshev Plant”, αναφέρει ο ανταποκριτής του Ukrinform.

“Έχουμε ένα πρωτότυπο αυτού του κινητήρα. Κατά τη γνώμη μου, τον Αύγουστο θα υπάρξει μια έκθεση στην Τουρκία, θα πρέπει να πάμε εκεί και να το παρουσιάσουμε. Ξέρω ότι δουλεύουν και οι Τούρκοι εναν δικό τους κινητήρα. Αλλά θέλω να πω ότι από την ανάπτυξη μέχρι τη σειριακή παραγωγή τέτοιων κινητήρων, μπορεί να περάσει πολύς χρόνος “, δήλωσε ο Ουκρανός Διευθυντής.

Το Altay είναι ενα δήθεν εγχώριο τουρκικό τανκ, που στην πραγματικότητα ειναι το Νοτιο Κορεάτικο K2 Black Panther. Το πρωτότυπο του ALTAY παρουσιάστηκε με γερμανικό πετρελαιοκινητήρα της MTU 1500 ίππων.

Ωστόσο, οι περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τον Γερμανό κατασκευαστή των κινητήρων του ALTAY σταμάτησαν λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε μετα τη συμμετοχή της Τουρκίας στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας με αποτέλεσμα η παραγωγή του ALTAY να έχει σταματήσει εντελώς

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »