ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΣΑΝΤ ΜΕ BUK M2: “Αναχαιτίσαμε άγνωστους Ισραηλινούς πυραύλους”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΣΑΝΤ ΜΕ BUK M2: “Αναχαιτίσαμε άγνωστους Ισραηλινούς πυραύλους”

Σύμφωνα με Συριακές & Ρωσικές πηγές, η αεράμυνα της Συρίας κατάφερε να καταρρίψει τους αγνώστου τύπου Ισραηλινούς πυραύλους αέρος-επιφανείας που εκτοξεύτηκαν κατα θέσεων του Συριακού στρατού απο τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης στη Συρία, ναύαρχος Vadim Kolet, επιβεβαίωσε ότι οι Buk M2 αναχαίτισαν επιτυχώς & τους 4 ισραηλινούς πυραύλους.

«Η συριακή αεράμυνα κατάφερε να καταρρίψει όλους τους ισραηλινούς πυραύλους ενεργοποιώντας αποκλειστικά τα συστήματα BUK M2»

Σύμφωνα με τον Ρώσο ναύαρχο, το σύστημα “Buk-M2” έχει αποδείξει την υψηλή αποδοτικότητα & την ικανότητά του από την έναρξη λειτουργίας του στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Η Συρία έλαβε τις πρώτες μονάδες αυτού του συστήματος το 2011 & σύμφωνα με πηγές, διαθέτει 8 συστοιχίες αυτού του συστήματος. Αν και η αναχαίτιση πυραύλων δεν ειναι κάτι καινούριο για την Συριακή αεράμυνα είναι η πρώτη φορα που χρησιμοποιεί τους BUK M2E σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Εκτός από αυτό το σύστημα, ο συριακός στρατός διαθέτει & το σύστημα «S-300» μεγάλης εμβέλειας.

Τέλος ο Ρώσος στρατηγός τόνισε οτι: “Οι αραβικές χώρες έχουν βελτιώσει τις αντιαεραπορικές δυνατότητές τους με την κατοχή του συστήματος Buk”

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »