Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα προσπάθεια Τουρκικής προβοκάτσιας στη Θράκη

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η ομοσπονδία Βαλκάνιων Τούρκων της Αδριανούπολης δήλωσε ότι στηρίζει τη διαμαρτυρία της ένωσης των συμβουλίων μειονοτικών σχολείων της Δυτικής Θράκης. Η ένωση των συμβουλίων μειονοτικών σχολείων Δυτικής Θράκης αποφάσισε να μην στείλει την Παρασκευή τα παιδιά στα σχολεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δήθεν παραβίασης δικαιωμάτων της “τουρκικής”, όπως την αποκαλούν, μειονότητας, και συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

«Η ένωση συμβουλίων των μειονοτικών σχολείων της Δυτικής Θράκης αποφάσισε να μη στείλει σήμερα τους μαθητές σε όλα τα τουρκικά δημοτικά σχολεία σε όλη τη Δυτική Θράκη προκειμένου να επιστήσει την προσοχή στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων που υφίστανται η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης στον τομέα της εκπαίδευσης.

Η εκπαιδευτική αυτονομία της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης μέσω διμερών και διεθνών συνθηκών παραβιάζεται μονομερώς από την ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η στάση της Ελλάδας οδηγεί στα παράπονα μελών της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που είναι δικοί της πολίτες όσον αφορά την εκπαίδευση, που είναι ένα από τα πιο φυσικά ανθρώπινα δικαιώματα. Καλούμε τις ελληνικές αρχές να τηρήσουν τις διεθνείς συμφωνίες και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και καλούμε την τουρκική κοινή γνώμη να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στα προβλήματα των ομοεθνών τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα