ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόκληση με “Τουρκική” ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στην Θράκη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρόκληση με “Τουρκική” ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στην Θράκη

Πορεία διαμαρτυρίας ετοιμάζει το Σάββατο η παράνομη “Τουρκίκή Ένωση Ξάνθης” στη Θράκη για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να απορρρίψει το αίτημα επαναλειτουργίας της, κάνοντας λόγο για δηθεν “τουρκική μειονότητα” και κατηγορώντας την Ελλάδα για πολιτικές εκφοβισμού, καταπίεση και παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

“Θα οργανώσουμε μια διαδήλωση χρησιμοποιώντας το δημοκρατικό μας δικαίωμα να δράσουμε” δήλωσε ο Οζάν Αχμέτογλου, ψευδοπρόεδρος της τουρκικής ένωσης Ξάνθης και πρόσθεσε:

Η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί την εθνική μας ταυτότητα. Η μειονοτική εκπαίδευση και οι εκλεγμένοι μουφτήδες μας έχουν προβλήματα. Δεν αναγνωρίζονται. […] Έχουμε κλειστά τα μειονοτικά σχολεία. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά μας είναι η οικονομία.

Η Ξάνθη και η Κομοτηνή είναι οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα. Τα χαμηλότερα εισοδήματα στην Ελλάδα είναι σε αυτές τις περιοχές. Με άλλα λόγια, οι περιοχές όπου ζουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Θέλουμε ένα σχολικό κτίριο για τα παιδιά μας και δεν μπορούμε ούτε καν αυτό να πάρουμε. Έχουμε παιδιά που κάνουν μάθημα σε υπόγεια”.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες μέρες τη δικαστική απόφαση είχε καταδικάσει και το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνοντας και πάλι λόγο για δήθεν “τουρκική μειονότητα” και για κατασταλτική πολιτική από πλευράς του ελληνικού κράτους, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι θα συτνεχίσει να στηρίζει την Τουρκική Ένωση Ξάνθης.

Share
Translate »