Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Διπλωματικό άνοιγμα και «επίθεση» της Τουρκίας στο Ισραήλ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Διπλωματικό ανοιγμα και «επίθεση» ταυτόχρονα επιχειρεί η Τουρκία προς το Ισραήλ με τον Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να καλεί τον ισραηλινό ομόλογό του για να πεί «περαστικά» από τη μία και από την άλλη να ασκεί κριτική στην πολιτική του κράτους.

Σύμφωνα με την Lahav Harkov της Jerusalem Post και άλλους Ισραηλινούς δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου κάλεσε τον ομόλογό του Yair Lapid για να του ευχηθεί «καλή ανάρρωση» καθώς έχει διαγνωστεί με κορονοϊό. Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ έχει ήδη αναρρώσει και ότι παράλληλα συζητιέται το ενδεχόμενο συνάντησης του Προέδρου Isaac Herzog με τον Ερντογάν στην Άγκυρα.

Μια μέρα, όμως, πριν το ξαφνικό ενδιαφέρον του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών για την υγεία του ομολόγου του, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι καταδικάζει τις εξώσεις Παλαιστινίων από περιοχές της Ιερουσαλήμ και κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και υπονόμυση της ειρήνης.

Η Τουρκία φαίνεται εδώ και λίγο καιρό να προσπαθεί να εξομαλύνει σε ένα βαθμό τις σχέσεις τις με το Ισραήλ παράλληλα όμως εξακολουθεί να απαγγέλει κατηγορίες στο ισραηλινό κράτος και να υπερασπίζεται σθεναρά τους Παλαιστίνιους.

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του περασμένου έτους στη διάρκεια της κρίσης μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, και ενώ ήδη η Τουρκία είχε αρχίσει τις διπλωματικές προσεγγίσεις προς το Ισραήλ, ο Ερντογάν είχε προτείνει να στείλει στρατό στην Ιερουσαλήμ υπέρ των Παλαιστινίων και είχαν γίνει επίσης προσευχές στην Αγία Σοφία υπέρ της απελευθέρωσης του τεμένους Αλ-Άκσα από τους Ισραηλινούς.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα