Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ουκρανία | Άγχος για τις δηλώσεις ΗΠΑ περί «μικρής εισβολής»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πιθανότατα θα εισβάλει στην Ουκρανία και σημείωσε ότι θα πληρώσει υψηλό τίμημα εάν ξεκινήσει την εισβολή.

«Η υπόθεσή μου είναι ότι θα μπει μέσα επειδή πρέπει να κάνει κάτι. Αλλά αν κάνουν αυτό που δύνανται να κάνουν, θα είναι τραγωδία για τη Ρωσία εάν εισβάλουν περαιτέρω στην Ουκρανία.» δήλωσε ο Τζό Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο που μεταδόθηκε ζωντανά στο YouTube.

«Η Ρωσία θα λογοδοτήσει εάν αποφασίσει να εισβάλει – και αυτό εξαρτάται από το τι θα κάνει. Είναι ένα πράγμα αν πρόκειται για μια μικρή εισβολή, και μετά να καταλήξουμε να τσακωθούμε για το τι πρέπει να κάνουμε και τι να μην κάνουμε κ.λπ

Όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε με τη “μικρή εισβολή”, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε εξηγώντας ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ εξακολουθούν να μην έχουν κοινή θέση για το τι πρέπει να γίνει εναντίον της Ρωσίας και είπε:

«Πρώτα απ’ όλα, τα μεγάλα έθνη δεν μπορούν να μπλοφάρουν. Δεύτερον, η ιδέα ότι θα κάναμε τα πάντα για να χωρίσουμε το ΝΑΤΟ… θα ήταν τεράστιο λάθος. Οπότε το ερώτημα είναι αν είναι μεγάλη εισβολή ή… μόνο μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις που έρχονται. Είναι άλλο πράγμα αν συνεχίζουν να κάνουν δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο, μπορούμε να ανταποδίδουμε με τον ίδιο τρόπο.»

Το Κίεβο εξέφρασε αμέσως την απογοήτευσή του για τις δηλώσεις Μπάιντεν που στην ουσία είπε ότι σε περίπτωση μιας «μικρής εισβολής» της Ρωσίας, η Ουκρανία θα έχει αβέβαιη μεταχείρηση για να μη διχαστεί το ΝΑΤΟ. Ουκρανός αξιωματούχος είπε στο CNN ότι με τα λόγια του ο Αμερικανός Πρόεδρος «δίνει το πράσινο φως στον Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία ελεύθερα».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πριν λίγες ώρες δήλωσε μέσω twitter: «Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στις μεγάλες δυνάμεις ότι δεν υπάρχουν μικρές εισβολές και μικρά έθνη. Όπως δεν υπάρχουν και μικρές απώλειες και λίγο πένθος από τον χαμό αγαπημένων προσώπων. Το λέω αυτό ως Πρόεδρος μιας μεγάλης δύναμης».

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα