“ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ”: Ο Ερντογάν μπλέκεται στην Ιερουσαλήμ

“ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ”: Ο Ερντογάν μπλέκεται στην Ιερουσαλήμ

Τούρκος νομοθέτης δήλωσε πριν λίγες ώρες ότι το τουρκικό κράτος ενδέχεται να στείλει στρατεύματα στην ανατολική Ιερουσαλήμ ως ειρηνευτική αποστολή. Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί για την ώρα στο τουρκικό κοινοβούλιο, μια τέτοια κίνηση δεν θα εξέπληττε κανέναν, καθώς η Τουρκία το συνηθίζει να μπλέκεται σε συγκρούσεις τρίτων δήθεν ως ειρηνευτική δύναμη, με πρόσφατο παράδειγμα των πόλεμο Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Παλαιστίνης και εναντίον του Ισραήλ, με την τουρκική κυβέρνηση να κάνει καθημερινά δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες σχολιάζοντας την κατάσταση στη Γάζα και καταδικάζοντας τις ενέργειες των Ισραηλινών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Όσοι ασπάζονται την αιματοχυσία που προκαλεί το Ισραήλ παραμένοντας σιωπηλοί ή υποστηρίζοντας τους ανοιχτά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μια μέρα θα έρθει η σειρά τους […] Η Τουρκία είναι έτοιμη να στηρίξει ενεργά οποιαδήποτε πρωτοβουλία του ΟΗΕ και να αναλάβει την ευθύνη για την ειρήνη […] Η Τουρκία δεν θα παραμείνει σιωπηλή στις ισραηλινές επιθέσεις στην Παλαιστίνη, ακόμα και αν ολόκληρος ο κόσμος το αγνοήσει“.

Την επέμβαση τουρκικών στρατευμάτων ζήτησε επίσης πριν λίγες μέρες και ο τουρκικός λαός που διαδήλωνε υπέρ της Παλαιστίνης έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα και το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »