Ερντογάν πρώτος στόχος φεγγάρι 2023, ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “Μέχρι το 2023 θα πάμε στην Σελήνη”, NEMESIS HD

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “Μέχρι το 2023 θα πάμε στην Σελήνη”

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήγγειλε την Τρίτη το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα της χώρας, του οποίου ο πρώτος στόχος είναι η προσελήνωση στο φεγγάρι έως το 2023, τη χρονία που η χώρα θα γιορτάσει τα 100 της χρόνια ως Δημοκρατία.

Η Τουρκία στοχεύει στη δημιουργία διαστημοδρομίου με διεθνή συμβολή, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος στα εγκαίνια του προγράμματος στην Άγκυρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

“Ο πρώτος μας στόχος είναι να προσγειωθούμε στο φεγγάρι έως το 2023”, είπε ο Ερντογάν. “Πιστεύω ότι οι Τούρκοι μηχανικοί θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν αυτήν την αποστολή.”

Ο δεύτερος στόχος της χώρας είναι η “δημιουργία ενός παγκόσμιου brand που θα είναι ανταγωνιστικό στον τομέα της ανάπτυξης δορυφόρων επόμενης γενιάς”, δήλωσε.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία στοχεύει να στείλει έναν πολίτη στο διάστημα ως μέρος μιας επιστημονικής αποστολής.

Το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα της Τουρκίας στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας της διαστημικής βιομηχανίας, δήλωσε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει μια περιοχή για την ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας.

Ερντογάν πρώτος στόχος φεγγάρι 2023, ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “Μέχρι το 2023 θα πάμε στην Σελήνη”, NEMESIS HD

Ο Ερντογάν αποκάλυψε επίσης ότι ένας μεταλλικός μονόλιθος που βρέθηκε κοντά σε αρχαίολογικό χώρο στη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα της Τουρκίας ήταν μέρος της διαφήμισης του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος.

Το αντικείμενο, το οποίο ήταν χαραγμένο με την παλιά τουρκική γραφή Γκιοκτούρκ, ανακαλύφθηκε την Παρασκευή, προκαλώντας συρροή μεγάλου αριθμού ανθρώπων στην περιοχή.

Η Τουρκική Διαστημική Υπηρεσία είναι μια κρατική υπηρεσία στην Τουρκία για την εθνική αεροδιαστημική έρευνα, η οποία ιδρύθηκε επίσημα με προεδρικό διάταγμα τον Δεκέμβριο του 2018.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate »