Πάνω απο 50 Γερουσιαστές των ΗΠΑ ζητούν την τιμωρία του Ερντογάν

Πάνω απο 50 Γερουσιαστές των ΗΠΑ ζητούν την τιμωρία του Ερντογάν

Πάνω από 50 γερουσιαστές των Η.Π.Α. υπέγραψαν επιστολή καλώντας τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να πιέσει την τουρκική κυβέρνηση να βελτιωθεί ως προς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επισημαίνοντας τον αυξανόμενο αυταρχισμό τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Με πρωτοβουλία του Γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος Ρον Γουίντεν και του Γερουσιαστή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μάρκο Ρούμπιο, οι Γερουσιαστές δήλωσαν ότι η “εξωτερική πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επίσης γίνει πιο φιλοπόλεμη και εριστική”.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ, τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία, πέρασε πολλές προτάσεις και πακέτα κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ. Κάθε μέτρο που προτάθηκε όμως μπλοκαρίστηκε από τον Γερουσιαστή Mitch McConnell, στενό σύμμαχο του Τραμπ.

Η έντονα διατυπωμένη επιστολή κάλεσε τον Μπάιντεν “να τονίσει στον Πρόεδρο Ερντογάν και την κυβέρνησή του ότι πρέπει να τερματίσουν αμέσως την καταστολή των αντίθετων απόψεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, να απελευθερώσουν πολιτικούς κρατούμενους και κρατουμένους συνείδησης και να αντιστρέψουν την αυταρχική τους πορεία.”

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια της κυβέρνησης Τραμπ, το Κογκρέσο αναγνώρισε επίσης τη γενοκτονία των Αρμενίων. Η επιστολή που στάλθηκε στο Μπάιντεν αυτή την εβδομάδα επικαλείται επίσης και μια έκθεση του Freedom House στην οποία η Τουρκία χαρακτηρίστηκε ως “Μη Ελεύθερη” χώρα το 2020.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »